Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο λαό της Φλώρινας


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κλείνει.
Οι αποφάσεις παίρνονται στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής και τις οδηγίες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ! Η κυβέρνηση υποτάσσεται στα συμφέροντα των κολλεγίων. Ο αριθμός των εισακτέων 

μειώνεται κατά 25%, οι κοινωνικές και ανθρωπιστικές σπουδές συρρικνώνονται.
Το «ξήλωμα» του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας ξεκινά με το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών. Εάν περάσει το σχέδιο «Αθηνά», η Φλώρινα θα είναι  από τον επόμενο Σεπτέμβριο με ένα Τμήμα λιγότερο και η τοπική οικονομία ελλειμματική κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα επόμενα χρόνια οι επιπτώσεις θα είναι πολύ περισσότερες.
Τι απαντάμε στην Κυβέρνηση της Υποτέλειας:
  • Άμεση απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά». Το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στον αναγκαίο διάλογο με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και επιστημονικά κριτήρια στην κατεύθυνση της περιφερειακής αποκέντρωσης. Αυτό απαιτεί τη συνέργεια της ακαδημαϊκής κοινότητας και τη διαβούλευση με τους φορείς με τις τοπικές κοινωνίες.
  • Η Δυτική Μακεδονία θα είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δε θα έχει Πανεπιστήμιο.
  • Η Δυτική Μακεδονία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Αντί η κυβέρνηση να σχεδιάσει την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το κλείνει!
  • Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί την κοινωνία της Φλώρινας σε απόλυτη διάλυση.
Καλούμε το λαό της Φλώρινας να συμμετέχει την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 5 μ.μ. στην κινητοποίηση των φοιτητών, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας (κανόνια).
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου