Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πέφτουν οι μάσκες ΣΗΜΕΡΑ....

Δραματική τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των τμημάτων του ΤΕΙ που καταργούνται καθώς η τροπολογία με την οποία προωθείται το σχέδιο «Αθηνά» τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία σήμερα το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξαρτήτων βουλευτών, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου.
Μια τροπή που πολλοί βουλευτές πάσχιζαν να αποφύγουν καθώς έρχεται η ώρα για να πέσουν οι μάσκες και να αποδείξουν στους ψηφοφόρους τους 

αν είναι άξιοι της ψήφου που τους έδωσαν τον Ιούνιο ή είναι άβουλες και διακοσμητικές μορφές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Με τους παράγοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης να επιδεικνύουν αδικαιολόγητη αδράνεια και δουλικότητα και με ταυτόχρονη προσπάθεια από τη μεριά τους να «χρυσώσουν το χάπι» με αναφορές περί δήθεν παραμονής των τμημάτων του Πανεπιστημίου ακόμα και μετά την κατάργησή του, ο κλήρος πέφτει στο Στάθη Κωνσταντινίδη και στους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Πριν τρείς μέρες γιορτάσαμε την επανάσταση του 1821. Θα φανούν άραγε οι βουλευτές μας άξιοι των λόγων που εκφώνησαν και της ψήφου που τους εμπιστεύτηκε ο λαός ή θα αναλωθούν στις προσωπικές και μικροκομματικές τους σκοπιμότητες και θα ξεπουλήσουν το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας;

Υ.Γ. «Οι θλιβεροί πολιτικοί καιροσκόποι συνόδευσαν τον νεκροθάφτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι και λοιποί παρατρεχάμενοι) στην Κορυτσά - σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στον τόπο τους - και με συγκίνηση που ράγιζε και τις πιο σκληρές καρδιές αποθέωναν το θεάρεστο και εθνικό έργο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Όμηρος» της γείτονος χώρας».
Απόσπασμα από το κείμενο του καθηγητή Α.Ανδρέου 

6 σχόλια:

  1. Αντωνακάκη Σοφία28 Μαρτίου 2013 στις 11:21 π.μ.

    Η Υποταγή των τοπικών "αρχόντων",στην "Ιερά Συμμαχία" του σήμερα,φάνηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του Σχεδίου Αθηνά.Έσπευσαν με βαρύγδουπες δηλώσεις "γενναιότητας" και "φιλοπατρίας",να υπνωτίσουν πολίτες και φορείς των τοπικών κοινωνιών για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντίδραση ενάντια στο σχέδιο των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.Παλαιοπολιτικές τακτικές και στρατηγικές που παραπέμπουν στην δεκαετία του 1960.
    Ακόμα πιο τρανή η υποταγή αυτή,φάνηκε στο πανηγύρι της Κορυτσάς,όπου όλη η ομάδα των φιλοκυβερνητικών και φιλομνημονιακών εκλεγμένων τοπικών πολιτικών παραγόντων,περιχαρής συνόδευε τον "εκτελεστή 'του Π.Δ.Μακεδονίας.
    Αυτό που θα πράξουν σήμερα θα είναι ένα ΝΑΙ,ως χαριστική βολή
    της θανάτωσης της Δυτικής Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί συμπολίτες περιμένετε ο Στάθης να μην ψηφίσει την τροπολογία; Ας γελάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον ψηφίσαμε! «Ναι σε όλα»
    Καλά να πάθουμε!!!

    Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα ρε παιδια μας δουλευετε; δεν τους βλεπετε ολους που ειναι μεσα στην καλη χαρα...τι χαμογελο ειναι αυτο του YES MEN...εκαναν το ταξιδακι τους στην γειτονα, εφαγαν διασκεδασαν...σιγα μην χαλασουν την ζαχαρενια τους...καλα να παθουμε, καλα να παθουμε, καλα να παθουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι βόλτες,τα λεφτά,η καλοπέραση κ οι γυναίκες είναι το μόνο ενδιαφέρον τους,όλων τους!Κανένας δεν νοιάζεται πραγματικά για την παιδεία κ τον τόπο αυτό!Να μην ψήφιζαν τους ίδιους κ μόνο επειδή κάτι έταξαν!Αυτή είναι η Ελλαδίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπούλκας Χρήστος28 Μαρτίου 2013 στις 10:18 μ.μ.

    Καλό θα είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ώστε να αναλαμβάνονται οι αντίστοιχες ευθύνες.
    Δεν μπορεί πλέον να λέμε , για ότι κακό συμβαίνει στη χώρα μας ,για παράδειγμα την οικονομική κρίση , την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας, την κατάργηση του Πανεπιστημίου μας και πολλά άλλα, ότι φταίνε αόριστα κάποιοι άλλοι .
    Ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε ,ούτε για όλα φταίει η Ευρώπη ή οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες ή το οικονομικό σύστημα κλπ .
    Για τα πάντα υπάρχει μια συγκεκριμένη ευθύνη ,η οποία φέρει ονοματεπώνυμο.
    Έτσι λοιπόν με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο μέλλον των παιδιών μας, θα πρέπει όπως γράφει το ως άνω δημοσίευμα , να πέσουν οι μάσκες, για να δούμε και να καταδικάζουμε αυτόν ή αυτούς που πραγματικά φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή