Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Από ποιους περιμένει ο Σαμαράς.. και οι λοιποί Τηλε-Μπαχαλίσκοι;;


Ξέρετε ότι.. στη Γερμανία, μια χώρα με 16 ομοσπονδιακά κρατίδια, μόνο (3) τρία απ΄αυτά.. η Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Έσση, παρουσιάζουν οικονομικά πλεονάσματα από τα οποία συντηρούνται τα υπόλοιπα 13;; (!!!) Ξέρετε ότι οι Γερμανοί, είναι οι πρώτοι που αμφισβητούν, ακυρώνουν και αναθεωρούν τις υπάρχουσες Ευρωπαϊκές (κατ΄τα άλλα) δημοσιονομικές "ευρω-ζωνικές" αρχές, τους κανόνες και τα δόγματα των Βρυξελλών;; Ακούστε λοιπόν:
Στις 25 Μαρτίου 13΄, τώρα πριν ένα μήνα, η Βαυαρία και η Έσση κατέθεσαν αγωγή κατά του γερμανικού ομοσπονδιακού μηχανισμού, επειδή τις αναγκάζει να προβαίνουν σε δημοσιονομικές μεταβιβάσεις στα άλλα κρατίδια, χωρίς να επιβάλει σ΄αυτά κανέναν όρο, ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.. αλλά και επειδή αδικούνται από τις φορολογικές εισφορές!! Μια άνιση οικονομική κατάσταση δηλ. τρανό παράδειγμα, που αντικατοπτρίζει άμεσα το πρόβλημα της (επίσης) άνισης ανάπτυξης και απασχόλησης που αντιμετωπίζουν όλες (πλέον) οι χώρες, της δήθεν "Ενωμένης Ευρώπης". Με πιο απλά λόγια.. τριάντα (30) εκατομμύρια Γερμανοί επιδοτούν τα υπόλοιπα πενήντα (50), και ίσως σε λίγο καιρό, να δούμε μια μικρή επιτροπή της Τρόϊκα, να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη στο Ανόβερο και στο Ντύσελντορφ. Εδώ όμως τώρα.. τίθενται κάποια μεγάλα ερωτήματα: Είναι ποτέ δυνατόν, οι Έλληνες να πιστεύουν ότι η "ευρωπαϊκή ενοποίηση" είναι προ των πυλών.. ή ότι, σε λίγα χρόνια η κρίση θα αποτελεί ένα κακό παρελθόν;; Είναι δυνατόν.. όταν η ηγέτιδα χώρα της Ε.Ε., αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ανθενωτικά και κυρίως αντιευρωπαϊκά, εσωτερικά δημοσιονομικά προβλήματα, οι Έλληνες μπουνταλάδες και τηλε-μπαχαλίσκοι πολιτικοί, να περιμένουν την τάξη και την ευρω-δημοσιονομική σωτηρία από αυτούς, που δεν έχουν καν, την απαιτούμενη οικονομική ισορροπία στη χώρα τους;;  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ.. να συμβαίνουν αυτά στη Γερμανία.. και μεις εδώ στην Ελλάδα ν΄ασχολούμαστε με την "προσήλωση της κυβέρνησης προς το μνημόνιο", την "συμπάθεια της Μέρκελ προς τον Σαμαρά", την "μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη", την "μετονομασία του χαρατσιού σε ειδικό φόρο".. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.. ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ!! Και να ξέρετε, ότι οι Γερμανοί το δικό τους πρόβλημα θα το λύσουν, όπως ξέρουν πάντα να κάνουν καλά για πάρτι τους.. και μόνο.. Όμως να ξέρετε επίσης.. ότι το δικό μας πρόβλημα θα παραμένει εδώ, ως έχει.. αορίστως!!
Σωτήρης Τσούλης

4 σχόλια:

  1. Στη Γερμανία αυξήθηκε η τιμή στα Pretzel, μα αν ΕΙΝΑΙ ποτέ δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι αγαπητέ 3:52.. τα Pretzels για κακεντρεχείς έχουν μείνει σταθερά.. σπεύσε πρώτος, αφού αυτά είναι που σε ενδιαφέρουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή