Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ξεκλειδώνοντας τον δημοσιογραφικό λόγο: Μια κριτική προσέγγιση του λόγου των Μ.Μ.Ε.


Τα μαθήματα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό, που υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά ο «Όμιλος Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία» σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Γλώσσας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή,
21 Απριλίου 2013, ώρα 18.00 – 21.00 μμ.,  με προσκεκλημένο τον Δημοσιογράφο και Διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού FLASH, κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, και θέμα συζήτησης «Ξεκλειδώνοντας τον δημοσιογραφικό λόγο: Μια κριτική προσέγγιση του λόγου των Μ.Μ.Ε.».
Ο εισηγητής παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία και πληρότητα στο κατάμεστο ακροατήριο το θέμα του εστιάζοντας στις βασικές αρχές που οφείλουν να διέπουν τον δημοσιογραφικό λόγο και αναφέρθηκε ενδελεχώς στην πραγματικότητα και στις παθογένειες  που τελικά παρουσιάζει λόγος της δημοσιογραφίας. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών ήταν για μια ακόμη φορά πολύ θερμή και ενθουσιώδης και το ακροατήριο παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την εισήγηση και τον διάλογο που προέκυψε από τα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις  των συμμετεχόντων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση των βεβαιώσεων συμμετοχής στους συμμετέχοντες.
Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα για τον Κριτικό Γραμματισμό ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Δημήτρη Ηλιάδη, για την στήριξη και τη συμπαράστασή του στο εγχείρημά μας.
Επίσης, ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», στην αίθουσα εκδηλώσεων του οποίου πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα, για την άψογη και ευγενική  φιλοξενία.


Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Ντίνας
Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της
Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Κωνσταντία Βαϊρινού
Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας

Άννα Πολατίδου
Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας 

1 σχόλιο:

  1. Στογιάννης Θανάσης22 Απριλίου 2013 στις 11:02 μ.μ.

    Χρήσιμο θα ήταν να "αναρτηθεί" με κάποιο τρόπο η εκδήλωση(για τους μη-Φλωρινιώτες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή