Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ανοιχτή πολιτική συζήτηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Στα πλαίσια της 2ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανοίγουμε την συζήτηση πάνω στις θέσεις και τις λύσεις που  προτείνει η Αντικαπιταλιστική Αριστερά.
Συζητάμε για την Καπιταλιστική κρίση και τις προοπτικές της ταξικής πάλης.
Την Τρίτη 23 Απρίλη στις 6 μ.μ στο: "ΕΝ ΦΛΩΡΟΙΝΟΙ"

7 σχόλια:

  1. Θα πρότεινα να ψάξουν πρώτα τους ορισμούς για την έννοια του καπιταλισμού, του σοσιαλισμού, του κορπορατισμού, ας τα ξεχωρίσουν στο μυαλό τους, ας καταλάβουν γιατί ο Έλληνας μετανάστης φεύγει για τις καθαρά καπιταλιστικές και φιλελεύθερες οικονομίες και αφού συνειδητοποιήσουν ότι ζουν στο 2013, μπορούν να κάνουν μια σαφώς πιο εποικοδομητική συζήτηση, παρά τη γνωστή δαιμονοποίηση του καπιταλισμού, η οποία είναι άτοπη και πλέον κουραστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η έννοια του καπιταλισμού είναι πλέον κατανοητή στον καθένα.Τις υπόλοιπες έννοιες ελάτε να τις κουβεντιάσουμε στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει αύριο.
    Αφού προτείνετε, Ανώνυμε,ελάτε να συζητήσουμε επώνυμα.Δεν είναι τόσο κουραστική η συζήτηση για τον καπιταλισμό όσο ο ίδιος ο καπιταλισμός που έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια των ανθρώπινων και κοινωνικών αντοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτά που παρατηρώ βλέπω ότι τις ανθρώπινες και κοινωνικές αντοχές τις έχει εξαντλήσει ο σοσιαλισμός, η βίαιη κρατική αρπαγή του κεφαλαίου του λαού μέσω της αριστερίστικης προσκόλλησης στην έννοια του μπαμπά-κρατους που αφήνει πίσω παιδιά για πάντα ανώριμα και οι κομματικοί στρατοί που τροφοδοτούν οι ανωτέρω τακτικές.

      Είναι τουλάχιστον άτοπο να μιλάμε για καπιταλισμό στην Ελλάδα της κομματικής συντεχνίας... Μάλλον ζείτε στο εξωτερικό. Δεν εξηγείται αλλιώς.
      Ελευθερία χρειάζεται ο άνθρωπος...

      Διαγραφή
    2. Μπλα μπλα μπλα,μπλα μπλαμπλα......

      Διαγραφή
  3. Αφού θεωρείτε πως ο λαός έχει κεφάλαιο και πιστεύετε πως είναι άτοπο να κουβεντιάζουμε για τον καπιταλισμό και ακόμα πως είστε ελεύθερος,μέσα στην βιαιότητα και την καταπάτηση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων που βιώνει η παγκοσμιότητα σήμερα,είναι ανώφελο να κουβεντιάζουμε.
    Ξέρετε,ο σκλάβος , στο έσχατο όριο της υποδούλωσής του χάνει την επιθυμία του να είναι ελεύθερος.
    Προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις για την ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά, είναι ανώφελο να κουβεντιάζουμε, επειδή αντί για λογικές τοποθετήσεις και γεγονότα, χρησιμοποιήσατε επιχειρήματα εκ των οποίων ΟΛΑ έχουν τον συναισθηματικό χρωματισμό του αδικημένου και του ανελεύθερου.
      Από εκεί καταλαβαίνει όποιος θέλει να καταλάβει ότι σας ενδιαφέρει να ταρακουνήσετε συναισθηματικά το "πόπολο"...

      Αν πιστεύετε ότι ο πολίτης θα αποκτήσει περισσότερη Ελευθερία με το να του φορτώνετε (ή να διατηρείτε) περισσότερο κράτος και περισσότερα κρατικά μονοπώλεια, τότε κάτι σας διαφεύγει προφανώς.
      Από εκεί ξεκινά το πρόβλημα της οπτικής σας.

      Όπως και να έχει, ευχαριστώ για τη συζήτηση.
      Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  4. Ειχαμε σοσιαλισμο τοσο καιρο? Γιατι δε με ενημερωσε κανεις να ραφτω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή