Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Μήνυμα ευαισθητοποίησης από την "Αγκαλιά"


Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά θανάτωσης από φόλα αλλά και δυο τραυματισμένων  και εγκατελλειμένων  ζώων από ασυνείδητους οδηγούς, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου "η Αγκαλιά" στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλεί τους
πολίτες  σε δράση, ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων, που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας.
Η κατάσταση στο δήμο Αμυνταίου στο θέμα των αδέσποτων ζώων που ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς, είναι δραματική. Τα ζώα συνοδείας (σκύλοι, γάτες κλπ) εγκαταλείπονται από ανεύθυνους ιδιοκτήτες, κάποια επίσης ταλαιπωρούνται από ασυνείδητους κατόχους και πολλά δηλητηριάζονται με φόλες από εγκληματικούς ανθρώπους. Ο Σύλλογος μας επιζητεί τη συνεργασία με κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από την ατομική προσπάθεια και τη συλλογική δράση να αφυπνιστούν συνειδήσεις, να αναθεωρηθούν παρωχημένες αντιλήψεις και να πιέσουμε προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που έχουν και αυτά στην ζωή. 
Τέλος υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 χρόνια και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ.. 
Επίσης σε περίπτωση τραυματισμού ζώου σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται   να το μεταφέρει σε κτηνίατρο και να επιβαρυνθεί ο ίδιος  με το κόστος της νοσηλείας, ενώ η εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου βάσει του νόμου 4039/12 άρθρο 16 περί κακοποίησης ζώων, είναι πλέον ποινικό αδίκημα  και επισείει και διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
"Η Αγκαλιά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου