Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δουλοκυβερνητικοί δημόσιο – γράφοι!

Γράφει ο Γιάννης Χρηστάκης
Στο κρατικό ραδιόφωνο της Φλώρινας (λίγες μέρες πριν το κλείσουν), η δημοσιογράφος είχε σε ακρόαση Δήμαρχο της περιοχής του Νομού μας. Χειμαρρώδης ο Δήμαρχος, μίλαγε επί μια ώρα περίπου και έλεγε αυτά που ο ίδιος ήθελε να πει και να προβάλλει. Τα έλεγε ωραία!! Καταφέρθηκε με
παλληκαριά κατά των Υπουργών και γενικών Γραμματέων που σφυρίζουν αδιάφορα και δεν ανταποκρίνονται στα προβλήματα που τους θέτει!! Ο Δήμος. Μιλούσε μόνος του χωρίς αντίλογο. Η δημοσιογράφος ΔΕΝ ΕΙΧΕ κάνει καν τον κόπο προηγουμένως να ερευνήσει και να ενημερωθεί για το τι έχουν καταγγείλει κατά καιρούς οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου, ώστε να κάνει τις ανάλογες ερωτήσεις.
Η δημόσια δημοσιογράφος αρκέστηκε μόνο στο να “γαργαλά” τον Δήμαρχο με κολακευτικά λόγια όπως: «Μπράβο Δήμαρχε που τα λέτε έξω από τα δόντια…». Τέτοιου είδους… βελούδινες συνεντεύξεις, μας παρουσιάζει και το ράδιο “Λέχοβο” , μάλιστα δε με περισσότερο “γαργαλητό”. Το δημόσιο ραδιόφωνο έπρεπε να διαφέρει απ’ το ιδιωτικό και να ενημερώνει, να καταγγέλλει, ν’ αναδεικνύει πολύπλευρα και όχι μονόπλευρα. Υπάρχουν και απλοί πολίτες που τα λένε έξω απ’ τα δόντια σε Υπουργούς, Βουλευτές και σε Δημάρχους αλλά ποτέ τα λεγόμενά τους δεν ακούστηκαν, ούτε καν σχολιάστηκαν,  από το Ραδιόφωνο. Το Δημόσιο Ραδιόφωνο πρέπει να ανακρίνει τον κάθε δημόσιο παράγοντα που διαχειρίζεται την τύχη του τόπου μας και όχι να τον προβάλλει.
Χρέος του Δημόσιου δημοσιογράφου είναι να βγάζει “τ’ άπλυτα” , τα βρώμικα, τα διεφθαρμένα στον αέρα. Στις λίστες της διαφθοράς, οι Δήμοι φιγουράρουν πρώτοι!! Όταν η λειτουργία και η ποιότητα του Δημόσιου Ραδιοφώνου είναι ίδια ή και χειρότερη από το ιδιωτικό, τότε δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης. Όπως και όταν ένα ιδιωτικό  Κ.Τ.Ε.Ο. εξυπηρετεί καλύτερα και με χαμόγελο τους πολίτες, τότε το “βλοσυρό” κρατικό Κ.Τ.Ε.Ο.  “πάει” σπίτι του. Το κατάντημα των δημόσιων Μ.Μ.Ε. δεν διαφέρει από το γενικότερο κρατικό μπάχαλο. Οι Κοινοβουλευτικοί Δικτάτορες που μας κυβερνούνε, τα χρησιμοποίησαν μέχρι το μεδούλι. Σπατάλησαν άφθονο δημόσιο χρήμα για την αυτοπροβολή τους και την ψηφοθηρία τους. Το συνένοχο υπεράριθμο προσωπικό των Μ.Μ.Ε. μας παρουσίαζε την μαύρη τους πολιτική σαπίλα ως άσπρη και αμόλυντη.
Ποτέ δεν στήριξαν απεργιακές κινητοποιήσεις άλλων κλάδων. Πρόσφατα, για την επίταξη των καθηγητών, δεν είπαν κουβέντα. Όπως κουβέντα δεν έλεγαν και για τους τέσσερις χιλιάδες συμπατριώτες μας που αυτοκτόνησαν και τα εκατομμύρια ανέργων που πεινάνε. Θεώρησαν τον εαυτούλη τους βολεμένο και από το δημόσιο συνδικα-λησταρά προστατευμένο.
Ήρθε όμως και η δική τους η σειρά. Οι κομματοκυβερνήτες που χρεοκόπησαν τη χώρα και τους Έλληνες, πέταξαν και τους συνεργάτες τους στο δρόμο, σαν ξεζουμισμένα λεμονόφλουδα.
Μαύρισαν τις οθόνες και τις ψυχές των Ελλήνων, που ξαναθυμήθηκαν την στρατιωτική χούντα. Μια χούντα που ήταν σαφώς πιο ¨ανθρώπινη¨ από την κοινοβουλευτική.
Οι στρατιωτικοί τιμωρήθηκαν, οι πολιτικοί όχι. Προστατεύονται από νόμο που οι ίδιοι φτιάξανε. Καιρός να σηκωθεί ο σοκαρισμένος Λαός από τον καναπέ και να βγει στους δρόμους και τις πλατείες.
Η Δημοκρατία και η ισονομία ΔΕΝ δωρίζονται, κατακτιούνται!

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Μην έχεις πια την πείνα για καμάρι
Οι αγώνες που ‘χεις κάνει δεν φελάνε
Το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
Του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί

Μεγάλο μας τσίρκο

Ιάκωβος Καμπανέλης

15 σχόλια:

  1. Και που να σφιξουν και οι ζεστες τι αλλες μπουρδες εχεις να γραψεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου, έχω την αίσθηση ότι υπερβάλλεις λίγο και δυστυχώς δίνεις άλλοθι στους λασπολόγους της Ε.Ρ.Τ και υποστηρικτές του εγχειρήματος ΣΑΜΑΡΑ.
    Παρόλο που δείχνεις ασυμβίβαστος, η σημερινή σου άποψη για την Ε.Ρ.Τ, αλλά και η θέση σου σε προηγούμενο άρθρο, που εγκωμιάζεις έμμεσα την άποψη του Δήμαρχου, για την τάχαμου πρωτοβουλία του στην έδρα του Πανεπιστημίου, δεν συνάδουν με την αριστερή ιδεολογία που υποτίθεται ότι υπηρετείς ούτε δίνουν ένα αγωνιστικό στίγμα. Προφανώς και δεν εννοώ ότι πρέπει να έχεις μια στείρα αντιπολιτευτική στάση που να μην επικροτείς τα θετικά, αλλά μην πέφτεις στο τρυπάκι του συστήματος.Αυτό το σύστημα λοιπόν ασχολείται με ένα ή 2 στραβά που υπάρχουν και ρίχνει στάχτη στα μάτια μας για να μην δούμε τα δεκάδες άλλα και φυσικά με την ίδια τακτική αναδεικνύει ένα καλό(πχ περίπτωση δήμαρχου), συγκαλύπτοντας τα πολλαπλάσια στραβά.
    Εδώ ο κόσμος καίγεται, έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή των Ελλήνων και αντί να ασχολούμαστε με τον βασικό υπεύθυνο που είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, αναλωνόμαστε σε δευτερεύοντα ζητήματα, χάνοντας την ουσία και όπως πάντα ρίχνουμε το μπαλάκι στον λαό ή κατά διαφορετική ομολογία την μπάλα στην εξέδρα.
    Δεν μπορεί σήμερα να λέμε ότι φταίνε πχ. οι εργαζόμενοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι δημοσιογράφοι, να έρχονται αντιμέτωπες οι κοινωνικές τάξεις κ.ο.κ και αυτός που προγραμματίζει, που ελέγχει, που ασκεί γενικά το δημόσιο μάνατζμεντ να περνά στο απυρόβλητο.
    Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες σε όλους, αλλά διαφέρει το μέγεθος αυτής.
    Άλλο η ευθύνη του λαού που επιδίωξε να έχει μια πιο ποιοτική ζωή στα πλαίσια αυτού του άναρχου οικονομικού συστήματος και άλλη η ευθύνη των κρατούντων την εξουσία. Άλλο αυτός που έκλεψε ένα μήλο από τον μπακτσέ γιατί πεινούσε και άλλη η ευθύνη αυτού που ρήμαξε όλον τον μπακτσέ.
    Σαφώς και υπάρχουν οι ατομικές ευθύνες και αυτό γιατί δεν ζούμε σε αγγελική κοινωνία….αλλά ποτέ μα ποτέ δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.
    Εννοείτε λοιπόν Γιάννη μου, ότι και οι δημοσιογράφοι έχουν τις ευθύνες τους οι οποίοι δυστυχώς υπηρέτησαν ένα νόθο πολιτικό σύστημα, που δεν τους άφηνε να πουν την αλήθεια, γιατί αναγκάστηκαν έμμεσα να υπακούσουν τον αφέντη τους.
    Από τους 2656 της ΕΡΤ αλήθεια πόσοι είναι οι δημοσιογράφοι και από αυτούς πόσοι είχαν την δυνατότητα να ασκήσουν ελεύθερη δημοσιογραφία ;
    Υποθέτω ότι και στην μικρή ΕΡΑ Φλώρινας, τα τελευταία 20 χρόνια θα υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις κατά καιρούς, από τους κομματικούς εγκάθετους των κρατούντων την εξουσία.
    Επίσης πόσοι είναι οι δημοσιογράφοι των βασικών δελτίων ειδήσεων και εκπομπών των τεσσάρων καναλιών, 10-20-40 ;όπου ακόμη και εξαιτίας αυτών αν κράτησαν λάθος στάση για ευνόητους λόγους, δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους(τεχνικούς-διοικητικούς κλπ).
    Ο Ο Ισορροπιστής..συνέχεια παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια από ισορροπιστή.

    Το κλείσιμο της ΕΡΤ όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, δεν έγινε με πρόθεση εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης, αλλά με στόχο την δημοκρατία και τον λαό, αναγκάζοντας τον να αποδεχθεί χωρίς άλλα λόγια και νέες θυσίες.

    Εξαντλήθηκαν τα επιχειρήματα της «αμαρτωλής» Ε.Ρ.Τ, καθότι εδώ και 10 μέρες έχουν δοθεί τόσες απαντήσεις που ανέδειξαν την προχειρότητα των κυβερνητικών χειρισμών και απέρριψαν κάθε δικαιολογία κλεισίματος, για λόγους αδιαφάνειας και βιωσιμότητας.
    Αλήθεια αν περάσει τόσο εύκολα η ιστορία της ΕΡΤ, τότε ποιος θα αντιδράσει όταν θα συγχωνευθούν κάτι εκατοντάδες σχολικές μονάδες από τον Σεπτέμβριο, όταν θα κλείσουν κάποιες κλινικές νοσοκομείων, όταν κλείσουν κάποια αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα, όταν από εβδομάδα θα κλείσουν 2 βασικά τμήματα της Δ.Ο.Υ Φλώρινας, όταν ξαφνικά εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μόνο στη Φλώρινα κρίθηκαν υπεράριθμοι, όταν ο ΕΟΠΥ θα σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν σε 2 χρόνια οι συντάξεις θα καθηλωθούν στα 360€ μηνιαίως(Ρωμανιάς ΕΚΦ 14/6), όταν από τον άλλο μήνα θα φυσάμε το εκκαθαριστικό μας, το οποίο δεν θα προλάβει να «κρυώσει» γιατί τον Οκτώβρη θα ανάψουμε ??? τα καλοριφέρ μας.
    Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πολλές σελίδες με τα όταν, τα οποία δυστυχώς μαρτυρούν ένα δυσοίωνο μέλλον.
    Η ιστορία της Ε.Ρ.Τ να γίνει ένα μάθημα αντίστασης όχι μετά την απόλυση μας ή το κλείσιμο της επιχείρησής μας, αλλά όσο είναι νωρίς.
    Τώρα ας διδαχθούμε από τα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων ακόμα και αυτών των ίδιων των δημοσιογράφων που την πλήρωσαν ακριβά, παρόλο που ορισμένοι τους, λιβανίζανε το σύστημα.
    Πρέπει λοιπόν όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι το δράμα ενός απολυμένου και άνεργου μπορεί να χτυπήσει και το σπίτι μας και αντί να αναλωνόμαστε με τα λάθη των άλλων ας κοιτάξουμε μην τα κάνουμε εμείς.
    Η λύση μία και μοναδική ΑΓΩΝΑΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, στην κυβερνητική τακτική υποδούλωσης μας. συστήματος
    ΑΓΩΝΑΣ και αντίσταση στα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καποια δημοσιογραφος της ΕΡΑ Φλωρινας παρουσιαζεται στο Face book με τη φωτογραφια του κ.Μητσοτακη.Γνωριζει αραγε η κυρια οτι η πλαστοπροσωπεια ειναι ποινικο αδικημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει η μασέλα σου μεγάλε... και δεν ξέρεις τι λες...

      Διαγραφή
    2. Το να εχεις καποιες συμπαθειες δεν απαγορευεται......νομιζω οτι τα στοιχεια δεν ειναι ψευτικα απλα αγαπαμε Κωνσταντινο Μητσοτακη!!

      Διαγραφή
    3. Η συγκεκριμένη, δεν είναι δημοσιογράφος και δεν έχει καμιά λογική αυτό που λες εν τέλει.

      Διαγραφή
    4. Και αν δεν είναι δημοσιογράφος τότε τι είναι? Τα χρόνια περνούν και το μυαλό ξεχνά μου φαίνεται.


      Ανώνυμος21 Ιουνίου 2013 - 8:29 μ.μ.
      Εσύ τι καίγεσαι τόσο για την εικόνα προφίλ κάποιου? Αν θίχτηκες τόσο βγες χωρις την ανωνυμία και πες μας ποιός είσαι και γιατί σε πείραξε τόσο!

      Διαγραφή
  5. Η ΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ,ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ...ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πουνάει Κρουστάλωμ όταν τα λέει βλάχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτός των άλλων ακούστηκε και η άποψη ότι η ΕΡΤ "τιμωρήθηκε" γιατί τον τελευταίο χρόνο έδειξε αρκετές εκπομπές αντιμνημονιακού περιεχομένου (περί οικονομικών δολοφόνων-Αργεντινής και Ισημερινού...Ραφαέλ κορέα) και προφανώς αυτό άρχισε να ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απορία :
    Πως θα φαινότανε στο κ Χρηστάκη να κατηγορήσει κάποιος συλλήβδην όλους τους εμπόρους, επειδή αρκετοί συνάδελφοι του δεν έκοβαν και συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις και άρα κλέβουν την πολιτεία. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην πέφτουμε στην φάκα του κοινωνικού αυτοματισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς αυτον-ην που μιλαει για μασελες και ζεστη:πραγματικα ειναι πολυ κριμα ενα τετοιο μυαλο να μενει ανωνυμο.τετοια μυαλα η κοινωνια μας τα εχει αναγκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. που ηταν οι δημοσιογραφοι της ερτ οταν τοσοι και τοσοι αλλοι χασαμε τις δουλειες μας και πειναμε? γιατι δεν μιλουσε κανεις τοτε? τωρα θελουμε επανασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή