Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πρεσπών στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πρεσπών με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Βασίλειο Τσέπα παρακολούθησε χθες Τετάρτη 10/7/2013 τη θεατρική  παράσταση «Ο άνθρωπος που…», που έλαβε χώρα στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στη γειτονική πόλη του Ρέσεν. Το φεστιβάλ αυτό έχει ως
κεντρική ιδέα τη διασυνοριακή διάσταση της Πρέσπας και τη σημασία της για όλη την περιοχή των Βαλκανίων, και φιλοξενεί κάθε χρόνο (6 – 11 Ιουλίου) ηθοποιούς από τις τρεις χώρες με έργα που παίζονται στις τρεις γλώσσες.
Η παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας στο φεστιβάλ ήρθε ως συνέχεια της πρόσφατης γνωριμίας του Δημάρχου κ. Τσέπα με το νέο Δήμαρχο Ρέσεν κ. Gjoko Strezovski και την πρόσκληση που απευθύνθηκε από τον Διευθυντή του φεστιβάλ Πρύτανη και πρ. Πρέσβη κ. Jordan Plevnes.

Οι δύο δήμαρχοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και με τον τρίτο όμορο Δήμο Πούστετς (πρ. Λικένας) της Αλβανίας. Παράλληλα με την υλοποίηση τρεχόντων έργων Interreg με φορείς από τις όμορες περιοχές, οι Δήμοι Πρεσπών και Ρέσεν σύντομα θα συνυποβάλλουν νέες προτάσεις έργων σε μια προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης για κοινές δράσεις στους τομείς του αειφόρου τουρισμού, του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

1 σχόλιο:

  1. Μας δουλεύει ο τσέπας...

    Εδώ η Ελλάδα χάνεται και αυτός δημόσιες σχέσεις κάνει ακόμα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή