Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Επιχορήγηση - ΠΡΟΚΛΗΣΗ 10.000 Ευρώ για τα «Πρέσπεια», από το Δημοτικό Συμβούλιο

 Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης

Κατεπειγόντως & τηλεφωνικώς
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 23/08/2013, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Επιχορήγηση του οργανισμού πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας» με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη,
Αντιδήμαρχο Φλώρινας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να επιχορηγήσει τα «Πρέσπεια» με το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ΕΥΡΩ.
Το θέμα έχει την ιστορία του, αφού με μια μικρή αναζήτηση προκύπτει ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν ανάλογα αιτήματα στα οποία ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Εντύπωση προκαλούν οι εξωφρενικές δηλώσεις του κ. Λιάνη το 2011 για χρηματοδότηση «ρουτίνας» για τα Πρέσπεια με χιλιάδες Ευρώ.
Θα αποτελούσε παράληψη αν ΔΕΝ αναφέραμε όσους καταψήφισαν την πρόταση, οι οποίοι είναι:
·        Όλγα Μούσιου
·        Γιώργος Σταύρου
·        Δόξα Κοτσαλίδου
·        Χρήστος Μπαρδάκας, Αντιδήμαρχος
Ενώ τα ΛΕΥΚΑ & "ΑΠΩΝ" είναι πολύ πίσω από τις απαιτήσεις της αντιπαράθεσης με αυτή την εμπεδωμένη κατάσταση.

Οι τοπικοί εκπρόσωποι της Δικομματικής Κυβέρνησης:
Με την ίδια ευκολία που οι Κυβερνητικοί συνδαιτυμόνες της τρόικας και του ΔΝΤ κόβουν μισθούς & συντάξεις, τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα με χαράτσια και φόρους, οι ΤΟΠΙΚΟΙ τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ επιχορηγούνται αναμεταξύ τους με χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις & χοροεσπερίδες, αδιαφορώντας για την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι Φλωρινιώτες, προκαλώντας με τη ΓΑΛΑΝΤΟΜΙΑ τους τους χιλιάδες συμπολίτες μας που αναμετρώνται καθημερινά με τη λιτότητα και τις περικοπές.
Είναι απορίας άξιο γιατί οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να συνεχίζουν να έχουν σε αυτή την εποχή, αυτό το κόστος. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ των Ν.Δ. & Πα.Σο.Κ. το μέγεθος των περικοπών που επέφερε η πολιτική των κομμάτων τους;

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Πρεσπών:
Δεν θα έπρεπε οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣπροάγοντας την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και τους τοπικούς καλλιτέχνες και να κορυφώνονται στο τέλος του Καλοκαιριού με τη μαζική συμμετοχή του φλωρινιώτικου λαού που θα αγκάλιαζε τα δικά του παιδιά;
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καταλάβει οι τοπικοί εκπρόσωποι των Ν.Δ. & Πα.Σο.Κ. πως η εποχή του «άρτου και των θεαμάτων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αποδεικνύεται πως η απόσταση που τους χωρίζει από την πραγματικότητα που βιώνει η τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αβυσσαλέα.

Υστερογραφικά, επειδή πρέπει να ειπωθούν:
Υ.Γ.(1) Όσο ΠΡΟΣΤΥΧΟ θα ήταν να υβρίζει κανείς τη νεκρή πια Μελίνα, άλλο τόσο ,ίσως και περισσότερο, είναι να μετατρέπονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Πρεσπείων σε πολιτική αγιογραφία του καταρρέοντος Πα.Σο.Κ..
Γιατί ανεξάρτητα από τις προσωπικές προσπάθειες της Μελίνας υπάρχουν οι ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες του κόμματός της σε όλη την Κυβερνητική του πορεία από το 1981 και μετά.
Ακόμη και για το ζενίθ της προσφοράς της ,στο ζήτημα των ελγινείων μαρμάρων, υπάρχει η έκκληση του Κ. Σιμίτη στον τότε πρωθυπουργό της Αγγλίας Τ. Μπλερ για ψεύτικες δηλώσεις για πιθανή τους επιστροφή.  http://www.youtube.com/watch?v=gXp3cbP9JKE

Υ.Γ. (2) Όσο για την προσφορά του κ. Λιάνη στην πόλη μας είναι ακριβώς της ίδιας ποιότητας με την προσφορά του Πα.Σο.Κ. στη χώρα.
Όπως το Πα.Σο.Κ. παράλληλα με το τσάκισμα της παραγωγικής βάσης της χώρας δημιούργησε μια πολιτιστική ελίτ γύρω από το γνωστό Μέγαρο Μουσικής, έτσι και ο τοπικός του βουλευτής δημιούργησε την ανάλογη πολιτιστική ελίτ γύρω από τα «Πρέσπεια».
Όπως το Πα.Σο.Κ. κατασπατάλησε τη περιουσία του ελληνικού λαού με υπερκοστολογήσεις δημοσίων έργων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δημιουργώντας τους «εθνικούς κατασκευαστές» (σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή στις περιβόητες δηλώσεις στου Μπαϊρακτάρη), έτσι και ο τοπικός του βουλευτής δημιούργησε τον Φλωρινίωτη υπερκατασκευαστή, πολιτικό του αδερφό με μόνιμη & δεδομένη την ολόπλευρη στήριξή του σε όλες τις πολιτικές του «κατεβασιές».

Τζώτζης Βασίλης


5 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ!και πάλι Βασίλη.
    Ο δήμος σβήνει τα φώτα στους δρόμους τη νύχτα και κυκλοφορούμε λες και βρισκόμαστε στα χρόνια της κατοχής, δεν έχει χρήματα να δώσει στα σχολεία για πετρέλαιο και κρύωναν πέρσι τα παιδιά μας, και τα σκορπάνε έτσι άσκοπα.
    Ν Τ Ρ Ο Π Η!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Φλωρινιώτης υπερκατασκευαστής χάθηκε από προσώπου γης που βρίσκεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χωρα που ολοι ειναι σπαγγοραμενοι,αλλα οταν εχουν να κανουν με δημοσιο χρημα,μεταβαλλονται σε χουβαρνταδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Πρέσπεια έχουν όνομα και επίθετο (βλέπε Δ.Σ. και μέλη).

    Η κατονομάζουμε όσους το πλαισιώνουν και προωθούν τέτοιου είδους τακτικές εις βάρος των υπολοίπων, ή καλύτερα να σωπάσουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή