Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

3on3

Ο Φ.Σ.Φ."Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" με την συνεργασία του Δήμου Φλώρινας οργανώνει το 1ο   3on3 Τουρνουά Μπάσκετ. Αγόρια και κορίτσια μικροί και μεγάλοι κάντε την ομάδα σας, δηλώστε
συμμετοχή και ελάτε να παίξουμε μπάσκετ στο Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 22 και 23 Αυγούστου 2013


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 3 ΟΝ 3
  
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαιούνται συμμετοχή αγόρια και κορίτσια γεννημένοι από το 2003(10 ετών και άνω). Η κάθε ομάδα μπαίνει αυτομάτως στην κατηγορία στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτερο. Σε κάθε ομάδα μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ 2 εν ενεργεία παίκτες. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται. Το σύστημα διεξαγωγής στους ομίλους θα είναι αυτό του μονού νοκ-άουτ (κάθε ομάδα που κάνει ήττα θα αποκλείεται). Θα δημιουργηθούν όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, και οι νικητές των ομίλων, που θα προκύψουν, θα αγωνίζονται σε αγώνες νοκ-άουτ, μέχρι και τον τελικό.
ΠΟΝΤΟΙ
Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3-πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι για ένα πόντο.
ΦΑΟΥΛ
Τα φάουλ σφυρίζονται από τον διαιτητή. Σε φάουλ που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή. Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος αλλά η ελεύθερη βολή δεν εκτελείται και η μπάλα αλλάζει κατοχή κανονικά. Στην ελεύθερη βολή δεν υπάρχει ριμπάουντ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της βολής η μπάλα αλλάζει αυτόματα κατοχή. Σε κάθε φάουλ οι παίκτες επαναφέρουν την μπάλα από έξω (εφόσον το φάουλ δεν είναι σε προσπάθεια για σουτ) μέχρι και το τρίτο φάουλ, ενώ από εκεί και έπειτα εκτελείται μια ελεύθερη βολή. Υπάρχουν και τα εξής που χρεώνονται σαν φάουλ:
Τεχνική ποινή: Θα δίδεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα (βρισιές, άσχημη συμπεριφορά προς τους διαιτητές κ.α.). Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας βολής φάουλ και κατοχή υπέρ του αντιπάλου.
Αντιαθλητικό Φάουλ: Σε περίπτωση αντιαθλητικού (κατά την κρίση του διαιτητή) φάουλ θα δίδεται αυτόματα μια βολή και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε.
Άμυνα Ζώνης: Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης, η οποία θα τιμωρείται με τεχνική ποινή με τις αντίστοιχες συνέπειες κάθε τεχνικής ποινής.
Σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς, θα αποκλείεται η ομάδα.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Η καθυστέρηση απαγορεύεται. Όταν ο διαιτητής κρίνει ότι μία ομάδα δεν παίζει με σκοπό να σκοράρει αλλά να καθυστερήσει το παιχνίδι, τότε δέχεται τεχνική ποινή με τις αντίστοιχες συνέπειες κάθε τεχνικής ποινής.
ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο νομίσματος
ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 15 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 15 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια (δεν είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλο ομάδα). Στην περίπτωση που έχουν περάσει 12 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 15 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται: Αν ο αγώνας είναι ισόπαλος παίζεται δίλεπτη παράταση. Αν και η παράταση λήξει ισόπαλη εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη. Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πριν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.
ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Κάθε επίθεση ξεκινάει αφού η μπάλα βγει έξω από το τρίποντο από την επιτιθέμενη ομάδα. Σε περίπτωση επιθετικού ριμπάουντ ο παραπάνω κανονισμός δεν ισχύει.
ΤΖΑΜΠΟΛ
Σε περίπτωση που υπάρξει τζάμπολ, η μπάλα δίνεται στην ομάδα που έχασε το στρίψιμο του νομίσματος και σε κάθε τζάμπολ μετά η κατοχή πηγαίνει εναλλάξ σε σχέση με το προηγούμενο τζάμπολ.
ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ
Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα. Το χρονόμετρο σταματάει.
Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί καλαθοσφαίρισης της Ε.Ο.Κ. 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής, μέχρι την Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 21.00.



ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:   2003-2001               2000-1998               1997-1995               1994+
(ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-08 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6942424733 - 6973723452 - 6984618034

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου