Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Πιτμπουλ εκτός έλεγχου

Χθες στις 18:30 περίπου στη γωνία Στεφ. Δραγούμη & Καλλέργη όλη η γειτονιά έγινε μάρτυρας ενός συμβάντος που ξαναφέρνει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στο προσκήνιο.
Ένα πιτμπουλ όρμησε και πήρε ένα μικρό σκυλάκι που το είχαν βγάλει βόλτα με το λουράκι ένας πατέρας με τα δύο μικρά του κοριτσάκια. Το σκυλί φονιάς με το μικρο σκυλάκι στο στόμα
του κατάφερε να κόψει το λουράκι και άρχισε να τρέχει με το μικρό σκυλάκι στα δόντια του.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους και περαστικούς της περιοχής και κατάφεραν να κάνουν το σκύλο φονιά να αφήσει το άτυχο σκυλάκι ύστερα από αρκετά χτυπήματα αρκετή ώρα.
Το μικρό σκυλάκι έφυγε τρομαγμένο μακρυά και είναι σοβαρά τραυματισμένο. Το άλλο σκυλί και αυτό κυκλοφορεί ελεύθερο.
Τα μικρά κοριτσάκια ακόμη και μία ώρα μετά το συμβάν ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ευτυχώς ο σκύλος επέλεξε το σκυλάκι και όχι κάποιο από τα δύο κοριτσάκια.
Ίσως θα πρέπει ο δήμος να ασχοληθεί επιτέλους με το θέμα των αδέσποτων στην πόλη και όχι τώρα λόγω του ομολογούμενου σπάνιου συμβάντος , δε νοείται πόλη που υποτίθεται ότι έχει κάποιο επίπεδο στοιχειώδους πολιτισμού να αφήνει να περπατούν οι πολίτες της σε πεζοδρόμια και να παίζουν τα παιδιά της σε πάρκα γεμάτα περιττώματα αδέσποτων ζώων.

Petran

24 σχόλια:

  1. το σκυλακι πεθανε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κριμα στο σκυλακι και στα κοριτσια για την τρομαρα που πηραν!!!!!!!!!!!! εγω θα ελεγα να ριξουν κανενα πιτμπουλ στο δημο στην περιφερεια και στα βουλευτικα γραφεια να δουμε τι παρτυ θα γινει.ορματε ρε πιτμπουλ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΙΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ (πιτμπουλ) ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θέλανε πολλά θα μπορούσαν να κάνουν. Πρώτα ο δήμαρχος θα μπορούσε να έχει έναν χώρο να ζουν αυτά τα ζώα. Δεύτερον θα μπορούσαν οι κτηνίατροι να τα στειρώσουν εθελοντικά (λίγη καλή θέληση για το καλό όλων δεν βλάπτει) ώστε να είναι αυτά καλά και εμείς καλύτερα. Και πιστεύω πως σε όλους μας περισσεύει ένα κομμάτι ψωμί να τους δίνουμε. Η να βγάζουμε ένα ταπεράκι με νερό να πίνουν τα ζωντανά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΗΡΕΣ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ. ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;ΤΟ 2013 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ.Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επειδή το σκυλί "εμοιαζέ" με pitbull δεν σημαίνει οτι ήταν κιόλας.αν όντως όμως υπάρχει αδέσποτο καλα θα ήταν να κάνει κάτι ο δήμος.που σίγουρα ο ιδιοκτήτης του ήταν λίγα μέτρα πιο μακρυά και απλά δεν κάνει για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ράτσα σκύλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛ.ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που είναι οι ζωόφιλοι? Εκτος αν θεωρουμε οτι ζωοφιλος ειναι αυτός που εχει σκυλακι στο μπαλκόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρόμοιο συμβάν έγινε περίπου στις 7.30 την ίδια μέρα στην Παύλου Μελά...Το πράγμα έχει παρά πάει. Νομίζω ότι για καλό δικό μας αλλά και κακομοίρων αυτών ζώων είναι η ευθανασία.Ας τα μαζέψει, λοιπόν ο δήμος και ας δώσει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία, γιατί δεν θα αργήσει η μέρα που τα αδέσποτα θα επιτεθούν και σε ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ Η ΣΕ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΗΖΕΣΤΗ; ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. ti efthanasia re geliee?? anarotithikes pote oti ton skulo ton efere o anthropos sthn polh k oti den einai ekei h fysh toy k thes k na ta skotonoume??ma poso @@@@@@ mporei n eisai??ligo sebasmo stous nomous ths fyshs.

      Διαγραφή
    3. αυτό που όλοι το παίζετε κάποιοι γράφοντας όλα αυτά που θέλετε αλλά δεν τολμάτε να βάλετε ούτε τα στοιχεία σας δείχνει πως και εσείς έχετε λερωμένες τις φωλιές σας ή φοβάστε κάτι .
      η λύση είναι μια δεν αγοράζει κανείς σκυλί από pet shop παρά μόνο υοθετεί .....τοποθετεί κατευθείαν τσιπ και κάνει τα ανάλογα εμβόλια...μετά να δω θα αφήσεις ξανά το σκυλί ή οποιοδήποτε κατοικίδιο ελεύθερο...όσο αφορά το θέμα των pitbull μια φυλή είναι και αυτή αλλά φύλακες .... αν αυτός που το είχε δεν το φερόταν καλά λογικό να φέρετε έτσι αλλά πιο σίγουρο είναι να επιτεθεί σε ζώο παρά σε άνθρωπο.....μάθετε και μετά μιλήστε ....

      Διαγραφή
  10. Και δεν είναι μόνο των αδέσποτων, που τέλος πάντων είναι και άμοιρα των ''ευθυνών'' τους. Τι θα γίνει με τους πολιτισμένους κυρίους και τις κυρίες που κάνουν τις βόλτες τους με τα σκυλάκια τους που τα ''κάνουν'' όπου γουστάρουν και τα αφήνουν σαν να μη τρέχει τίποτα;; Δεν έχω δει κανέναν να τα μαζεύει, όπως σε άλλα μέρη όχι απαραίτητα του εξωτερικού... Ποιός θα τους μιλήσει για το ''ρεξόνα'';;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν το πίτμπουλ άφησε το σκυλάκι από το στόμα του συνέχισε να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι από κάποιον μάλλον όχι και τόσο φιλικό προς τα ζώα με μια πατερίτσα και σταμάτησε μόνο όταν κάποιοι από τους περαστικούς του φώναξαν να σταματήσει, αν συνέχιζε έτσι σίγουρα θα σκότωνε το σκυλί από το ξύλο.....!!!!!! Δλδ σώθηκε το μικρό έπρεπε να σκοτωθεί το πίτπουλ????????? ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ.....!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Εσπασε 2 πατερίτσες πάνω στο κεφάλι του ΠΙΤΜΠΟΥΛ...Αν είχε όπλο μαζί του λογίκα θα το χρησιμοποιούσε κι αυτό...

      Διαγραφή
  12. Ημουν μπροστά στο περιστατικό και πραγματικά ήταν από τα πιο σοκαριστικά πράγματα που έχω δει. Όσοι ήταν εκεί μπορούν να επιβεβαιώσουν το άγριο και το επικίνσυνο της σκηνής. Ένας σκύλος εκτός ελέγχου, τον οποίο τόσα άτομα προσπαθούσαν επί δέκα λεπτά να κάνουν να ηρεμήσει και να αφήσει το σκυλάκι από τα δόντια του. Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να συμβεί αν άρπαζε κάποιο παιδί ή ακόμα και κάποιον ενήλικα. Δεν ξέρω αν το πιτμπουλ ήταν αδέσποτο- γιατί αν δεν ήταν τότε την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο ιδιοκτήτης του- αλλά όντως ο δήμος πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα πριν γίνει κάτι πολύ σοβαρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτό που συνέβη πώς να το ονομάσω; ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κακό μια φορά γίνεται και με θύματα ανθρώπους συνήθως. Μέχρι να ΄ρθει εκείνη η κακή στιγμή, όλοι αδιαφορούν. Αυτό έχει δείξει η ιστορία. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων σκύλων που νιώθουν και μια περηφάνια για το τέρας που κατέχουν.. να σκεφτούν και ως άνθρωποι μια φορά.. Όσο για την νομοθεσία.. θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή μαζί τους. Αλήθεια, μήπως γνωρίζετε πόσα παιδάκια έχουν χάσει την ζωή τους από επιθέσεις σκύλων πανελλαδικά τα τελευταία 20 χρόνια;; Μάθετε πρώτα και μετά μιλάμε!! Δυστυχώς είναι πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι η μητέρα των δυο κοριτσιών που έζησα μαζί με τα παιδιά μου την φρίκη, τον τρόμο και την βαρβαρότητα της επίθεσης αυτού του σκυλιού πάνω στο δικό μου μικρό και απροστάτευτο σκυλάκι. Γραφώ αυτές τις σειρές και τα χέρια μου τρέμουν και η ψυχή μου πονάει και εξοργίζεται για την ανευθυνότητα αυτών των ανθρώπων που αφήνουν ελεύθερα τέτοια σκυλιά- φονιάδες στους δρόμους. Σας εκλιπαρώ όλους εσάς τους πιο ψύχραιμους και εσάς τους πιο ευαίσθητους, να μου δώσετε κάποιες απαντήσεις για να τις έχω έτοιμες για τα παιδιά μου τα οποία δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ της σκηνής την οποία έζησαν και της απώλειας την οποία βιώνουν.
    -Γιατί μαμά υπάρχουν αυτά τα αγρία σκυλιά στους δρόμους;
    -Επειδή έτσι είναι η φύση παιδί μου, του απαντώ, και στην αγρία φύση τα δυνατά ζώα σκοτώνουν τα μικρότερα για να επιβιώνουν, είναι νόμος της φύσης.
    - Μα αυτό το σκυλί μαμά δεν σκότωσε το σκυλάκι μας για να το φάει, δεν το σκότωσε για το κρέας του, το σκότωσε απλώς για να το σκοτώσει και εδώ μαμά δεν είναι αγρία φύση είναι πόλη και ζουν άνθρωποι.
    Πέστε μου εσείς τι απάντηση να του δώσω. Να του πω ότι υπάρχουν ανώριμοι και ανεύθυνοι άνθρωποι (είμαι πολύ επιεικής στον χαρακτηρισμό μου), που όχι μόνο έχουν τέτοια σκυλιά - φονιάδες αλλά τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελευθέρα στους δρόμους, ζωντανή απειλή για οποιονδήποτε άνθρωπο ή άλλο ζωντανό κυκλοφορεί ανυποψίαστο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο ιδιοκτήτης του δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μετρά ώστε να περιορίσει το σκυλί στον ιδιωτικό του χώρο.
    Επιτέλους κάποτε η ανευθυνότητα πρέπει να τιμωρηθεί. Έχω καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου στην αστυνομία για αυτό το ανεπανόρθωτο ψυχολογικό σοκ που πάθαμε εμείς όλοι οικογενειακώς και ιδιαίτερα τα δυο μικρά μου κοριτσάκια. Κάνω έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του σκυλιού να με ειδοποιήσει για να αποφευχθούν χειρότερα περιστατικά στο μέλλον. Σήμερα το θύμα ήταν το δικό μου μικρό σκυλάκι, αύριο μπορεί να είναι το παιδί μου ή το παιδί κάποιου άλλου.
    Τηλ. επικοινωνίας 6947403138

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικα ζει η πεθανε το σκυλακι? Διοτι αλλου γραφτηκε οτι ζει και τραυματιστηκε στο αυτι. Νεχρι και το ονομα του σκυλου γραψανε. Επειδη εγιναν 2 συμβαντα. Οποτε ο καθενας ανωνυμα λεει οτι ναναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το σκυλάκι της Π. Μελά πέθανε επί τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1) το παιδι και το σκυλι ειναι οπως τα μαθεις!!! δεν το εβγαλε τζαμπα ο λαος!!!
    2) δεν υπαρχει σκυλι -φονιας!!! αλλα ιδιοκτητης-χειριστης παντελως ακαταλληλος!!(παρακαλω ολους τους ασχετους απο κυνολογια να μην κανουν σχολια!! φαινεται η καραμπινατη αγνοια τους!!)-επισης ο δημιουργος του αρθρου ειναι ακομα ποιο ασχετος!!!
    το οτι μοιαζει με πιτμπουλ δεν σημαινει οτι ειναι πιτμπουλ!!
    παρακατω αναφερω καποιες ρατσες που μοιαζουν με πιτμπουλ αλλα δεν ειναι!!
    dogo argentino,pressa canario,cane corso ,amstaff!! και εχει απειρες ακομα!!
    3) μπορει και ενα πεκινουα να δαγκωσει !! αν το εχεις εκπαιδευσει καταλληλα γιενται φονιας οπως και ο καθε ανθρωπος με την καταλληλη εκπαιδευση!! οπως και ενα Pitbull να γινει ενα απισευτο στοργικο σκυλι γιατι απλα το εχεις εκπαιδευσει σωστα!!!
    4) προς την μητερα των κοριτσιων να ζητησω προκαταβολικα συγγνωμη για αυτο το ατυχες περιστατικο !! αλλα πρεπει να καταλαβει πως δυστυχως τα ζωα εχουν τελειως διαφορετικο σκεπτικο απο τους ανθρωπους!!(προστασια περιοχης τους,επιδειξη δυναμης υπεροχης,και διατηρησης οριων -επισης εχουν αμεση σχεση με το ανα υπηρχε οιστρος σε καποια θηλυκη σκυλιτσα -τοτε γινονται βιαια και κτητικα! οπως και οι ανθρωποι αλλωστε!)
    5) η λυση της φολας δεν ειναι λυση!!!! με την ιδια λογικη να μαζεψουν και τους ναρκομανεις,τους καρκινοπαθεις!!! και αυτοι αρρωστοι ειναι !!
    η λυση ειναι να εισαι σωστος ιδιοκτητης!! να εχεις τον σκυλο σου με λουρι!! να τον στειρωνεις!! αν δεν τον στειρωνεις να βρισκεις υπευθυνα αφεντικα για τις γεννες!!! να δινεις τροφη και νερο στο ζωο σου!! να του παρεχεις στεγη!! να μην το αγοραζεις για καπριτσιο!! επειδη θελει ενα σκυλακι το παιδι!! και μολις καταλαβεις ποσο δαπανηρο,χρονοβορο,κουραστικο και με ευθυνες ειναι να συντηρεις ενα σκυλι να το πετας καπου!!!
    εχουμε γεμισει απο τετοιους ασχετους !!!! οπως ειναι η πλειονοτητα αυτων που σχολιαζει το αρθο!!
    5) ελπιζω ο δημος να κανει ενα σωστο κυνοκομειο καποτε με σκοπο οχι να δικαιολογει κονδυλια και α τρωει λεφτα !! και ο μπογιας να ειναι ενας ακαρδος πο απλα πεταει τα σκυλια σε μια αλανα!! και τα φηνει να ψοφησουν απο αρρωστειες,ασιτια, και να τρωει το ενα το αλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει, δοκησίσοφε και ξερόλα , που παραλληλίζεις τα τετράποδα με τους ναρκομανείς και τους καρκινοπαθείς!

      Διαγραφή
    2. ακριβως..τα σκυλια ειναι 10 φορες καλυτερα απο αυτα τα σκουπιδια/''ανθρωπους''

      Διαγραφή