Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η έξαρση του μίσους και της τυφλής βίας από υποστηρικτές του ναζισμού δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο και ειδικά αυτούς που έχουν ταχθεί πρώτοι στον αγώνα για τη διασφάλιση των δημοκρατικών
δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Καλούμε τον κάθε πολίτη να ορθώσει με κουράγιο το ανάστημά του και να εμποδίσει την εξάπλωση της φασιστικής λαίλαπας που όχι μόνο δεν φοβίζει αλλά εξυπηρετεί το σύστημα. Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να πάρει κάθε μέτρο καταστολής του φαινομένου πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, πριν ζήσουμε μια νέα «νύχτα κρυστάλλων».
Η νηφαλιότητα, η σωφροσύνη, η περισυλλογή, η πίστη στη Δημοκρατία και κυρίως η απομάκρυνση του φανατισμού από την ψυχή και το μυαλό μας είναι οι πολυτιμότερες σπονδές με τις οποίες μπορούμε να τιμήσουμε την μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.
Για το Δ.Σ.
                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         Δημήτριος Π. Στεφανίδης                             Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

8 σχόλια:

  1. Ντροπή σας κύριοι. Είστε και δικηγόροι. Επειδή είμαστε μια μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε αρκετά καλά, απ' ότι θυμάμαι και οι δύο υπογράφοντες έχετε κάποια σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Αν κάποιος απ' εσάς διαπράξει ένα έγκλημα θα φταίει το κόμμα σας; Όσο για τη "νύχτα των κρυστάλλων", να σας θυμίσω την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ (1981-1983) που ήταν μια ατελείωτη "νύχτα των κρυστάλλων" χωρίς ξημέρωμα, μια νύχτα διαρκείας που είχαν επιβάλλει οι πρασινοφρουροί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσπιστε, τα έχεις τσούξει, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ΔΥΣΠΙΣΤΟ:
    Είδατε πουθενά στην ανακοίνωση να γίνεται αναφορά σε κάποιο κόμμα; Οι αναφορές αφορούν σε "υποστηρικτές του ναζισμού" και σε "φασιστική λαίλαπα". Αν στη συνείδησή σας υπάρχει κάποιο κόμμα ταυτισμένο με αυτές τις έννοιες, τότε μάλλον δεν φταίει η ανακοίνωση αλλά το κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχω μία απορία που θέλω να μου απαντήσει ο δικηγορικός σύλλογος και ο σύλλογος εργαζομένων στα Δικαστήρια Φλώρινας...όταν έγινε πρίν απο λίγους μήνες η βομβιστική επίθεση στην είσοδο του δικαστηρίου Φλώρινας απο αγνώστους ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ καταγγελία ;;;;; μήπως η μνήμη σας είναι επιλεκτική ; η μήπως τρέχει "κάτι άλλο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς κ. ανώνυμο 10.53: Είδα στην ανακοίνωση αναφορά σε "έξαρση του μίσους και της τυφλής βίας από υποστηρικτές του ναζισμού". Ανάλογη έξαρση μίσους και τυφλής βίας εκδηλώθηκε πριν από λίγους μήνες σε περιοχή της Πελοποννήσου από υποστηρικτή του σοσιαλισμού (μέλος του ΠΑΣΟΚ). Αναφέρομαι σε εκείνον τον "σοσιαλιστή" που πυροβόλησε περίπου εκατό (100) οικονομικούς μετανάστες που εργάζονταν στα κτήματα της περιοχής. Εκατό θύματα και δεν εκδόσατε καμία ανακοίνωση. Γιατί τώρα; Μήπως επειδή το θύμα ήταν Έλληνας; Μάλλον στη δική σας συνείδηση υπάρχει κάποιο κόμμα ταυτισμένο με τις έννοιες του "σοσιαλισμού" και της "σοσιαλιστικής λαίλαπας", τα αποτελέσματα της οποίας εισπράττουμε σήμερα, ακόμη και με φόνους αθώων συμπολιτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://antiparakmi.blogspot.com/2013/09/73.html
    Οι 73 δολοφονίες απ τις αριστερές παρθένες της μεταπολίτευσης. Πού ήταν τότε οι δικηγόροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θ. Πάγκαλος: Ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει αναγνωρίσει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, και έτσι πήρε και το καθεστώς νομίμου κόμματος. Αντίθετα το ΚΚΕ δεν το έχει κάνει, και θεωρείται νόμιμο κόμμα με παραχώρηση της ελληνικής Πολιτείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή