Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ένας χρόνος με τρένο!

Πέρσι, τέτοια μέρα, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας, το τρένο μας.
Η επαναδρομολόγηση έγινε με αξιοσημείωτη επιτυχία αλλά πολλά ακόμα μένει να γίνουν, προς βελτίωση και επέκταση των δρομολογίων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τα γειτονικά κράτη,ώστε να γίνει η πόλη
μας ένας από τους σημαντικότερους σιδηροδρομικούς κόμβους της χώρας. Χρειάζεται επίσης να είμαστε σε εγρήγορση. Ακόμα και η περσινή επιτυχία βασίστηκε στην αποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων  της κοινωνίας της Φλώρινας και τον πολιτικό αντίκτυπο που δημιούργησε και απειλείται σοβαρά αν υλοποιηθούν τα σχέδια για εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο πετυχημένος αγώνας για το τρένο είναι για όλους μας εμπειρία και παράδειγμα για το πώς ακόμα και την εποχή του μνημονίου  μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός  που δεν δίνεται. Απολογιστικά να σημειώσουμε τη σημασία του ενωτικού χαρακτήρα που είχε από την αρχή η προσπάθεια για την επαναδρομολόγηση του τρένου, αλλά και ο καθαρός στόχος και ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Αυτά είναι μαθήματα για όλους τους αγώνες που θα χρειαστεί να δώσει η κοινωνία μας που τόσο έχει πληγεί από την κρίση και τη λιτότητα.
Ας γίνει το τρένο σύμβολο της ελπίδας για τα μελλοντικά μας ταξίδια.
Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου