Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αδιάφοροι πολίτες;

Εδώ και μια βδομάδα περίπου κάποιοι .…..ευσυνείδητοι προβαίνουν σε συστηματική αποψίλωση του λόφου που βρίσκεται πίσω από το ναό της Παναγίας της Θεοτόκου (Παλαιοημερολογίτικη εκκλησία) στο  ποτάμι. Κανείς από τους κατοίκους της περιοχής που μένουν δίπλα ή
απέναντι δεν αντιλήφθηκε κάτι; Κανείς δεν παρατήρησε άραγε ότι έχει δημιουργηθεί  ήδη ένα ξέφωτο πίσω από την εκκλησία που διευρύνεται ολοένα; Κανένα από τα αρμόδια όργανα (δασαρχείο, αστυνομία,  δημοτικές υπηρεσίες ) παρ’ όλες τις υποδείξεις πολιτών δεν κατάφερε να σταματήσει τους επίδοξους …..υλοτόμους;  Ή  μήπως μας αρέσει ένας λόφος απογυμνωμένος τώρα, ένα βουνό αργότερα, στο έλεος των λαθροϋλοτόμων; Οι αρμόδιοι ας επιληφθούν του θέματος πριν να γίνει ο λόφος ……φαλακρός!
 Αναγνώστης

8 σχόλια:

  1. Μετά από ενημέρωση που είχα για το θέμα από τον εφημέριο, θα σας πω τα παρακάτω. Η έκταση ανήκει στην εκκλησία. Ζήτησε και πήρε άδεια για να κόψει 3 δέντρα οξιάς και αρκετούς θάμνους από το δασαρχείο. Επίσης πήρε άδεια μεταφοράς των κομμένων δέντρων για να τα δωρήσει σε άπορη οικογένεια.Τις μέρες της υλοτόμησης έγιναν 2 καταγγελίες από πολίτες και πήγε και η αστυνομία και το δασαρχείο και έγινε αυτοψία για το αν κόπηκαν παραπάνω δέντρα. Όλα βρέθηκαν εντάξει. Αυτά. Α, και πριν κάνουμε καταγγελίες στην αστυνομία, δεν είναι κακό να σαν ευσυνείδητοι πολίτες να πάμε να ρωτήσουμε πρώτα. Αποφεύγονται πολλές παρεξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη , τι τους επιτρέπεις ολους αυτούς να γράφουν ολες αυτές τις συκοφαντίες για την εκκλησία δεν μπορώ να καταλάβω, καλα γράφει ο αλλος einai pio eukolo na einai roufianos kapios para gitonas , ημουν στα νίατα μου μηχανικος , τώρα πλέον συνταξιούχος και ασχολήθηκα με το θέμα, δεν χρειάζεται κανείς να αμφιβάλει την νομιμότητα του κτίσματος ως εκκλησία και λειτουργια.
      Μην γράφουμε και οτι θέλουμε.

      Διαγραφή
  2. Εσύ που είσαι ευσυνείδητος γιατί δεν πήγες στο δασαρχείο να ρωτήσεις εάν έχει δώσει άδεια στην εκκλησία να κοπουν κάποια δέντρα.
    Μην γράφεις μόνο για εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερεις κατι για το θεμα; Πιστευεις πως ειναι ψεματα αυτα που μου ειπε; Εσυ τι εκανες για το θεμα; Πηρες τηλ να ρωτησεις; Μην απαντας μονο για δημιουργησεις εντυπωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gianni einai pio eukolo na einai roufianos kapios para gitonas. To disaresto bebeos einai pos kai meta apo to kimenaki sou kai tin dimosia signomi sou apo to radiofono den katalaban kapxi ti prepi na kanoun prota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από πότε ανήκει ο συγκεκριμένος χώρος στην Εκκλησία?
    Πότε και με τη τρόπο την απέκτησε?
    Επειδή κατοικώ στην γειτονία ξέρω ότι η Εκκλησία αρχικά στην δεκαετία του '70 ήταν ένα μικτό κτήριο το οποίο ήταν κατοικία η οποία έγινε δωρεά - δεν ξέρω που- για να γίνει Εκκλησία.
    Στη δεκαετία του 80 επεκτάθηκε η Εκκλησία τόσο το κτήριο όσο και η έκταση ο περίβολος.
    Με τι διαδικασίες έγιναν όλα αυτά?
    Με τι άδειες?
    Υπάρχουν τα νόμιμα έγγραφα?
    Η εκεί δασική έκταση πως αποκτήθηκε πότε από που ή ποιούς και τελικά που ανήκει ο εκεί χώρος?
    Μεγάλωσα και ζω εκεί, στην γειτονιά, ποτέ αυτός ο χώρος δεν ήταν ιδιόκτητος ή της Εκκλησίας
    ΥΓ Έχω ακούσει από τους παλαιότερους ότι στην Εκκλησία ήταν κάποτε το σπίτι μια γυναίκας που την αποκαλούσαν Χατζή- Μαρία
    Επιτρέπεται να γίνει σπίτι Εκκλησία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι ορειβάτης και έτυχε να περνάω εκέινη την στιγμή οταν έκανε τον έλεγχο η Αστυνομία απο εκείνο το σημείο.Εκανε ελεγχο και μάλιστα κλήθηκε και η δασική υπηρεσία.Ολα ηταν νόμιμα και μάλιστα απο οτι ειδα και άκουσα, πιο μπροστά ήρθε η υπηρεσία των Δασών και σημείωσε ολα τα δέντρα κοπής.
    Ειμαι βέβαιος απο μια εμπειρία που εχω απο το χωριό μου οτι πιο μπροστά έκανε έλεγχο ολα τα απαραιτητα έγγραφα (τιτλο ιδιοκτησίας /τοπογραφικά κτλ) κ μετα αδειοδότησαν αυτή την ενέργεια.Αλλά αφού πρόκειται κ για Εκκλησία ίσως να υπαρχει καμιά νομοθεσία που να μην επιτρέπει τόση πυκνή βλάστηση γυρω απο μια Εκκλησια για λόγους ασφαλείας.
    Οσο για την νομιμότητα της Εκκλησίας , επειδή ταξιδεύω συχνά Θεσν΄κη και Αθηνα , εχω να πω οτι γέμισε απο Εκκλησίες του παλιού ημερολογίου, σίγουρα θα υπαρχει κάτι που να τούς επιτρέπει να λειτουργούν νόμιμα, αφου απο οτι ξερουμε τα μυστήρια τους τα αναγνωρίζει το κράτος κανονικά.
    Ετσι μην κατηγορούμε χωρίς να ξερουμε.
    Ορειβάτης μη έχοντας καμια σχέση με αυτούς που έκοψαν τα ξύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποντικος στην τρυπα δεν χωρουσε .... κολοκυθια κουβαλουσε.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή