Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα καταδίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου  εκφράζει την αγανάκτηση του για το θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου. Η άνανδρη και στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα  από θιασώτη του νεοφασισμού, αποτελεί πλήγμα για τα ιδανικά της ελευθερίας και τη Δημοκρατία  δημιουργώντας στους πολίτες
έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Ως δημοτική αρχή καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε υποκινητή νεοφασιστικών συμπεριφορών και νοοτροπιών βίας. Πρέπει να συμβάλλουμε να επικρατήσουν η ενότητα και η νηφαλιότητα και όχι οι προκλήσεις και τα αντίποινα που δυστυχώς είναι η άλλη όψη της ωμής βίας. Η ανοχή όμως απέναντι στη βία και τη βιαιότητα από όπου και εάν προέρχεται εξοντώνει τη Δημοκρατία.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα στους νέους ότι η εξάπλωση φαινομένων βίας και συμπεριφορών που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ακεραιότητα στο πνεύμα μιας ακραίας ιδεολογικής στάσης, όχι μόνο δεν πρέπει  να υιοθετείται αλλά πρέπει και να αποδοκιμάζεται και να καταδικάζεται.
Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει ξεκάθαρα να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας , ενδυναμώνοντας τους θεσμούς για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που υποσκάπτουν τα  θεμέλια της δημοκρατίας.
Ζητάμε τέλος από τον πολιτικό κόσμο της χώρας τη σθεναρή αντίδραση απέναντι στο φαινόμενο του φασισμού  «στο απόλυτο κακό» τη «μαύρη νύκτα» με θεσμική θωράκιση και αυστηρή εφαρμογή των νόμων.                                                                      

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ

Ακριβές αντίγραφο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΙΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


1 σχόλιο:

  1. Κυρίες και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Με αισθητή καθυστέρηση καταδικάσατε το γεγονός. Όμως, επί του κειμένου, ας μου επιτραπούν ορισμένες παρατηρήσεις. Η δολοφονία σαφώς και ήταν στυγερή και άνανδρη, όπως όλες οι δολοφονίες, αλλά σπεύσατε να προδικάσετε το δράστη και να τον τοποθετήσετε πολιτικά όπου βολεύει - όπως προκύπτει από την απαράδεκτη προπαγάνδα των τελευταίων ημερών - το σύστημα, πριν ακόμη συνεδριάσει και αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη. Βεβαίως και "δημιουργείται στους πολίτες έντονη ανησυχία και προβληματισμός για τις μελλοντικές εξελίξεις", αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Πριν από λίγα χρόνια, υπήρξαν στην τράπεζα Marfin τέσσερα θύματα βίας - και όχι ένα - από πλήθος τρομοκρατών (όχι από έναν κοινό εγκληματία), προερχομένων από την αριστερά. Δεν θυμάμαι καμία καταδίκη του γεγονότος από το Δημοτικό σας συμβούλιο, ούτε από κάποιον από εσάς προσωπικά. "Ως δημοτική αρχή καταδικάζετε απερίφραστα κάθε υποκινητή νεοφασιστικών συμπεριφορών και νοοτροπιών βίας". Πολύ καλά κάνετε. Όμως, γιατί δεν καταδικάζετε το ίδιο απερίφραστα κάθε υποκινητή ΝΕΟΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ συμπεριφορών και νοοτροπιών ΩΜΗΣ βίας, όπως τα σχετικά πρόσφατα "Δεκεμβριανά"; "Η ανοχή όμως απέναντι στη βία και τη βιαιότητα από όπου και εάν προέρχεται εξοντώνει τη Δημοκρατία." Ακριβώς. Η ανοχή των αρχών (χωρίς δική σας εξαίρεση) απέναντι στη βία και τη βιαιότητα Σταλινικού τύπου που όχι μόνον δεν καταδίκασε ποτέ κανένας, αλλά αντίθετα ορισμένοι προσπαθούσαν και προσπαθούν ακόμη να δικαιολογήσουν, εξέθρεψε τη βία και στην άλλη πλευρά (στο άλλο άκρο) και δημιούργησε τον άλλο πόλο βίαιας αντίδρασης. Επομένως, πρώτα πρέπει να κατασταλεί μέχρις εξαφανίσεως ο πρώτος πόλος που ισχύει και τραυματίζει τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες και στη συνέχεια ο νέος βίαιος πόλος που πρόσφατα εκδηλώθηκε. Όσο για την εξόντωση της Δημοκρατίας, την εξόντωσε ήδη ο κ. Γεώργιος (κατά άλλους Γιωργάκης) Παπανδρέου. Τέλος, επειδή έχουμε γεμίσει τοξότες, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου (που έχουν καταργήσει τη δημοκρατία στην πράξη) είναι τα ίδια με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου που έχουν καταστήσει το σύνταγμα κουρελόχαρτο. Οι κρατούντες (οι ηγέτες αυτών ακριβώς των κομμάτων) δεν έχουν απλά υποσκάψει τα θεμέλια της δημοκρατίας, αλλά δεν έχουν αφήσει καν θεμέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή