Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα του ΕΚΦ στην απεργία στις 6 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Τέσσερα χρόνια μνημονιακής πολιτικής και οικονομικής κρίσης.
Τέσσερα χρόνια η ανεργία, η φτώχεια, η λιτότητα, τα χαράτσια, οι φοροεπιδρομές είναι καθημερινό βίωμα των πολιτών της χώρας.
Η πολιτική αυτή οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και το λαό στην απόγνωση και την απελπισία. Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν καμία ελπίδα, καμία αχτίδα φωτός για μια θέση απασχόλησης, για ένα κομμάτι ψωμί. 

Οι πολιτικοί μας και οι πολιτικές του συμβιβασμού με τους δανειστές, τους τροϊκανούς και την ΕΕ δεν αφήνουν καμία αδιέξοδο για αλλαγή αυτής της πολιτικής, που στόχο έχει την αφαίμαξη κάθε παραγωγικής και οικονομικής δύναμης από τη χώρα μας.
Η κατάργηση των ΣΣΕ, η αυθαίρετη παρέμβαση με τη θέσπιση τροπολογιών και νομοθετικών ρυθμίσεων σε βάρος των πολιτών και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καθημερινή πρακτική των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.
Σήμερα είναι ανάγκη να ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός από άκρο σε άκρο σε όλη τη χώρα. Να διαδηλώσει και να φωνάξει «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ»
Θέλουμε εδώ και τώρα αλλαγή αυτής της αδιέξοδης, ανάλγητης και καταστροφικής πολιτικής. 
Η Φλώρινα ως σημείο αναφοράς με τα τεράστια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, από την απομόνωση και από την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, θα πρέπει να είναι ο πρωτοστάτης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και τον μαρασμό της τοπικής μας οικονομίας.
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;
Επιτέλους όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που καθημερινά βιώνουμε τις δυσκολίες για να ανταπεξέλθουμε στα οικονομικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει, ας αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο που διαθέτουμε και να συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία της  Φλώρινας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00πμ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

1 σχόλιο:

  1. Μήπως, θα έπρεπε και ο εμπορικός σύλλογος να καλέσει σε απεργία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή