Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση ενημέρωσης για την τηλεθέρμανση στο Λέχοβο

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λέχοβο για την ανάλυση του συστήματος τηλεθέρμανσης με βιομάζα, η μελέτη του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.
Στόχος του Δήμου Αμυνταίου είναι τα έργα τηλεθέρμανσης με βιομάζα να
ενταχθούν από την έναρξη της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, έτσι ώστε να καταστεί πρότυπος Δήμος που θα θερμαίνεται αποκλειστικά με τηλεθέρμανση. Για την υλοποίηση των έργων αυτών ο Δήμος Αμυνταίου έχει προτεραιότητα, λόγω της πρόσφατης έγκρισης του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) του Δήμου Αμυνταίου στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων.
Οι τηλεθερμάνσεις με βιομάζα σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου είναι ένα έργο που δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης στην τοπική οικονομία, διότι πέρα από την παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού με ελάχιστο κόστος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας θερμοκηπιακών πάρκων που θα θερμαίνονται με τηλεθέρμανση και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Συμπληρωματικά θα λειτουργήσει και το έργο άρδευσης για το αγρόκτημα του Λεχόβου που έχει καταθέσει ο Δήμος Αμυνταίου.
Επιπρόσθετα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στη διαδικασία συγκέντρωσης και διαχείρισης της βιομάζας. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης ανέφερε ότι η βιομάζα που υπάρχει στην περιοχή από δασικά ή αγροτικά υπολείμματα υπερκαλύπτει, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τις ανάγκες για την τηλεθέρμανση και αναφέρθηκε στη διεθνή εμπειρία σε παρόμοια συστήματα που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια παρέχοντας σημαντικά οφέλη στους πολίτες.
Μετά την τεχνική παρουσίαση του έργου ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες και δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται σε ότι αφορά στην πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια του Δήμου Αμυνταίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου