Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εισπνέοντας τον ΚΑΡΚΙΝΟ ή αλλιώς ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Τις προηγούμενες μέρες είχαμε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων από επιστημονικούς φορείς, πολιτικούς παράγοντες, κόμματα κ.α. για το φαινόμενο της ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ. Εκτός από τη δικαιολογημένη ΟΡΓΗ & ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ για τις τραγικές συνέπειες του φαινομένου, την
επιστημονική ενημέρωση για την προστασία από την έκθεση στα μικροσωματίδια, χρήσιμες συμβουλές κτλ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ το ερώτημα ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ η τεράστια λαϊκή πλειοψηφία που υποφέρει από το κρύο ,ως συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για το φαινόμενο;
Η απάντηση είναι ΦΥΣΙΚΑ ΝΑΙ. Η αιθαλομίχλη ΔΕΝ εμφανίστηκε ως φυσικό φαινόμενο αλλά ως απόρροια της γενικής υποχώρησης του επιπέδου ζωής όλων μας.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ τεράστιες ΕΥΘΥΝΕΣ σε όσους ψήφισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ εξισώνοντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, έβαλλαν χαράτσια και 23% ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μετατρέποντας το ζεστό νερό και τη θέρμανση σε ένα απλησίαστο αγαθό.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ τεράστιες ευθύνες στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που το έργο της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣβρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, παίζοντας επικίνδυνα με το χρόνο και τις προθεσμίες, την ίδια ώρα που έχουν άπειρο χρόνο να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους το δημόσιο αίσθημα.
Είναι απορροίας άξιο πως τολμούν και ΕΥΧΟΝΤΑΙ ανερυθρίαστα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους στέρησαν τη ζέστη εν όψει των γιορτών.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, είμαστε σε κοινωνική ΑΦΑΣΙΑ;
Είναι δυνατόν ο κόσμος να προτιμάει να εισπνέει τον ΚΑΡΚΙΝΟ από τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική; Το ερώτημα φαντάζει τρομακτικό όσο και αληθινό. Κακά τα ψέματα, αν καλεστεί μια κινητοποίηση ΣΗΜΕΡΑ για το κόστος της θέρμανσης ο κόσμος που θα κινητοποιηθεί θα είναι ελάχιστος. (Μακάρι ο γράφων να κάνει ΛΑΘΟΣ, κάποιος φορέας να πάρει την πρωτοβουλία και οι Φλωρινιώτες να βουλιάξουν την κεντρική πλατεία με τη δυναμική συμμετοχή τους, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ που θα έχω ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ).
Είναι ώρα να βροντοφωνάξουμε πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι, καμιά απειλή ΔΕΝ μπορεί να μοιάζει τρομακτικότερη από το φλερτ με τον ΚΑΡΚΙΝΟ, ΟΥΤΕ ΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΟΥΤΕ η αποπομπή από το ΕΥΡΩ (αν ΔΕΝ περνούσαν τα αντιλαϊκά μέτρα), ΟΥΤΕ ΑΝ ΘΥΜΩΣΕΙ η ΜΕΡΚΕΛ...
ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο από τη ζέστη, το ψωμί και την ΥΓΕΙΑ του ελληνικού λαού και της νεολαίας.
Καμιά πολιτική σκέψη του χθες ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να φρενάρει την αναγκαία και επιτακτική καταδίκη όσων ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένα μικρορουσφέτι σε πολιτικό γραφείο την ώρα που κυκλώνει την πόλη ένα «θανατηφόρο πούσι», ΔΕΝ υπάρχει καμιά πρόσληψη - κοροϊδία στα 5μηνα όταν σπίτια μένουν κρύα χωρίς φως & ζέστη.

Τι έχουμε να κάνουμε, ποια ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ προκύπτουν;
Είναι ώρα κάποιο γεγονός να παίξει το ρόλο του καταλύτηνα γονιμοποιήσει τους προβληματισμούς και την καθημερινή αγανάκτηση της τεράστιας λαϊκής πλειοψηφίας και αυτό το γεγονός μπορεί να είναι το φαινόμενο της ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ.
Αν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει και οργανωθεί μπορεί με ένα του «φύσημα» να σκορπίσει κυριολεκτικά και μεταφορικά κάθε μαύρο σύννεφο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών και αν δεν θέλουμε οι ευχές να έχουν τυπικό χαρακτήρα θα πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Το 2014 επίκειται να υλοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των ήδη ψηφισμένων μέτρων, βυθίζοντας περαιτέρω το επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού.
Αν όχι ΤΩΡΑ πότε θα βάλουμε επιτέλους φρένο στην πολιτική των Ν.Δ. - Πα.Σο.Κ. που φαίνεται να μην αφήνει στο απυρόβλητό τίποτα, ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ κάθε οικογένειας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί το κλίμα απογοήτευσης & μοιρολατρίας που έσπειρε η εκλογική τους νίκη στις διπλές εκλογές του 2012, από όπου προέκυψε και η ύφεση των λαϊκών αγώνων.
Αν όχι ΤΩΡΑ πότε θα στριμωχθούν στη γωνία της πολιτικής αρένας όσοι στήριξαν αυτή την πολιτική με χέρια και με πόδια, έκρυψαν το δικό τους «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» θέτοντας  εκβιαστικά - τρομοκρατικά διλλήματα στον ελληνικό λαό. Αλήθεια τι μπορεί να φοβίζει περισσότερο από μια πόλη βυθισμένη στην ατμοσφαιρική μόλυνση, με τα σπίτια κρύα και φτωχά;
Αν όχι ΤΩΡΑ πότε θα ξεμπερδέψουμε με τους τοπικούς - αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους αυτής της πολιτικής, όσων ΔΕΝ μπόρεσαν να οργανώσουν ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από μπαλωθιές στον αέρα, εκτονώσεις για να λειτουργήσουν ως «φύλλο συκής» κρύβοντας τις δικές τους ευθύνες.
Μπροστά μας έχουμε τις εκλογές για την Ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση, αποτελώντας χρυσή ευκαιρία να αλλάξουν οι συσχετισμοί, δημιουργώντας μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Μπορεί και πρέπει να εκφραστεί δημιουργικά ο στίχος τουΒάρναλη στη μπαλάντα του κυρ Μέντιου «αν ξυπνήσεις μονομιάς / θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».
Μέχρι εκεί πρέπει κάθε μικρός ή μεγάλος, κλαδικός, τοπικός ή γενικευμένος ΑΓΩΝΑΣ, κάθε λαϊκή εκδήλωση και γιορτή, οι παρελάσεις, ΤΑ ΠΑΝΤΑ να σφραγιστούν από τη λαϊκή παρέμβαση δημιουργώντας ψηφίδα την ψηφίδα μια νέα πολιτική κ συλλογική ταυτότητα ενός λαού που ΕΙΝΑΙ και πρέπει να ΝΙΩΘΕΙ ΑΦΕΝΤΗΣ στον τόπο του.

Υστερογραφικά:
Εύχομαι ολόψυχα η χρονιά που βρίσκεται στο κατώφλι των σπιτιών μας να φέρει ΥΓΕΙΑ κ ΧΑΡΕΣ, γαλήνη και προσωπική ευτυχία σε όλους, ο κάθε μοναχικός άνθρωπος να βρει μια ζεστή οικογενειακή αγκαλιά, τη δική του «Ιθάκη».
Ας ΕΙΝΑΙ το 2014  ΓΕΜΑΤΟ ΝΙΚΕΣ για το φτωχό λαό και ΠΙΚΡΕΣ σε όσους έχουν καθίσει στο σβέρκο του.


Τζώτζης Βασίλης
Φλώρινα 29 - 12 - 2013

2 σχόλια:

  1. http://kepe.air-quality.gr/xartis.html
    Τι να λέμε τώρα. Ο καρκίνος και ο ζωντανός θάνατος καταγράφονται σε αυτό το σάιτ. Η ψωροΦλώρινα είναι στο κόκκινο και οι μεγάλες πόλεις είναι πεντακάθαρες. Η ματαίωση της τηλεθέρμανσης θα οδηγήσει στο Χάρο γονείς και παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή