Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κινητοποίηση για τη θέρμανση

Θέρμανση για όλους
Πριν λίγες μέρες άλλα δύο θύματα μέτρησε η πολιτική που στερεί την κάλυψη βασικών αναγκών από τις λαϊκές οικογένειες, όπως η θέρμανση, το ρεύμα, τα αντιπλημμυρικά.

Το πρώτο θύμα μια 13χρονη που έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι που χρησιμοποίησαν στο σπίτι για να ζεσταθούν. Το δεύτερο θύμα είναι μία 55χρονη γυναίκα, επίσης σερβικής καταγωγής, που έκανε μεροκάματα στο Αργος και πνίγηκε μέσα στο υπόγειο σπίτι της, στο κέντρο της πόλης, όταν πλημμύρισε από τη δυνατή νεροποντή, αλλά και την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και υποδομών.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει ότι η πολιτική της κυβέρνησης στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, τη στέγη και το ψωμί. Καλούμε  τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές και συνολικά το λαό της Φλώρινας, όπου οι θερμοκρασίες είναι και εδώ χαμηλες και πόλλοι από εμάς δεν έχουμε χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο να διεκδικήσουμε τις βασικές ανάγκες που μας στερούν
Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης αφήνει το λαό αποξενωμένο απ' όλα αυτά τα επιτεύγματα, να ζει σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών.
Να καταδικάσουμε  την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Διεκδικούμε:
  • Επίδομα πετρελαίου σε όλους τους φοιτητές
  • Αμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης για οικιακή χρήση.
  • Αμεση κατάργηση όλων των χαρατσιών. Τώρα να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλοαμειβόμενους και τις οικογένειές τους.
  • Λαϊκή συμμαχία και οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης για την απόκρουση και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το Μ.Α.Σ καλεί σε κινητοποίηση για το ζήτημα του πετρελαίου την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στην κ.πλατείαστις 18.00


Δύο ακόμα θύματα, ένα μικρό κορίτσι και μια γυναίκα, προκάλεσε η βάρβαρη πολιτική που απαγορεύει στις λαϊκές οικογένειες να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή της σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν στο σπίτι για να ζεσταθούν. Η μητέρα της είναι άνεργη και στο σπίτι το ρεύμα κομμένο. Στο Αργος μια γυναίκα 55 ετών πνίγηκε όταν το υπόγειο στο οποίο ζούσε πλημμύρισε από τη δυνατή βροχή.
Θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα, σύγχρονη κατοικία και αντιπλημμυρική προστασία, γίνονται σήμερα «πολυτέλεια» για τη λαϊκή οικογένεια με τραγικές συνέπειες για τα μέλη της. Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τη σύγχρονη αθλιότητα μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Καλούμε τoυς εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες γυναίκες να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, για να μην μείνει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις άνεργες και τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
  • Να καταργηθεί κάθε φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών. Ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Τα έσοδα του κράτους να αναπληρωθούν με αντίστοιχη επιβάρυνση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των κερδών των πετρελαϊκών εταιριών και των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού στις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Να διαγραφούν χρέη φτωχών άπορων οικογενειών από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΔΕΥΑΦ)
  • Ειδική προστασία των ανέργων, των φτωχών λαϊκών οικογενειών (Ο ΟΑΕΔ, η πρόνοια, οι Δήμοι) να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους
Έχουμε συμφέρον, το δίκιο και τη δύναμη, ενωμένοι να αντισταθούμε στη σημερινή θύελλα, να οργανώσουμε την πάλη μας για τη συνολική ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων, να ανοίξουμε δρόμο για την κοινωνία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.) για το ζήτημα του πετρελαίου την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στην Κεντρική Πλατεία στις 18.00
Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, Μέλος ΟΓΕ

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου