Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Εκτός των επιτρεπόμενων ορίων η αιθαλομίχλη στη Φλώρινα

Την κήρυξη εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρουμένων σωματιδίων, στο χωρικό επίπεδο του Δήμου Φλώρινας, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 3272/2013 και 3274/2013.

Σύμφωνα με τον κ. Δακή η εφαρμογή των μέτρων κρίθηκε απαραίτητη λόγω των υψηλών τιμών που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε αιωρούμενα σωματίδια, στο σταθμό μέτρησης Φλώρινας, μετά από σχετική εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών. Τα μέτρα θα ωφελήσουν τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της περιοχής και αναμένεται να συμβάλουν στην μείωση εκπομπών των αιωρουμένων σωματιδίων.
Ακολουθεί  η απόφαση με το σύνολο των στοιχείων



4 σχόλια:

  1. Τί βλακείες είναι αυτές. Καταρχήν οι συστάσεις είναι αστείες και ανόητες, γιατί το πρόβλημα δεν είναι το άσθμα αλλά ο καρκίνος που δεν προλαμβάνεται. Επειτα δίνει ρεύμα για 4 μέρες. Η Φλώρινα πνίγεται στη θανατηφόρο αιθάλη εδώ και 30 χρόνια και περισσότερο τα τελευταία 3, αφού δεν έγινε όταν έπρεπε η τηλεθέρμανση. Και τί θα κάνει ο φλωρινιώτης, θα ζεσταθεί με το ανεμιστηράκι του θερμαντικού; Και μετά θα ξανανάψει τη σόμπα και σε δυο μέρες πάλι τα ίδια. Είτε κάτι παίρνουν αυτοί που αποφασίζουν είτε το κάνουν για κοροϊδευτικό λαϊκισμό. Αν τολμούν να καταργήσουν τις Φωτιές που εκείνες τις μέρες εισπνεύσαμε καυσαέριο για 1 χρόνο. Η ιεραρχία της διοίκησης όπου "ο ηγούμενος πηδάει τον προηγούμενο" δημιουργεί αστείες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τις 8 Ιανουαριου ζειτε σε συνθηκες ακραιας ρυπανσης και μολις χθες ευαισθητοποιηθηκε ο Περιφερειαρχης να κυρηξει τη πολη σε κατασταση εκτακτου αναγκης....και τα μετρα που λαμβανονται ειναι....συστασεις γενικες και αοριστες.
    Συντελειται ενα εγκλημα το οποιο ειναι σε εξελιξη,εγκλημα το οποιο θα γινει ορατο τα επομενα χρονια.Γιατι δεν μας αναφερουν οι κυριοοι αυτοι τις ακριβεις διαστασεις του προβληματος?Γιατι δεν μιλανε με νουμερα ωστε να καταλαβει και ο τελευταιος πολιτης αυτου του τοπου το μεγεθος του εγκληματος?Επειδη αν φερνατε καποιον ειδικο να μιλησει καθαρα,θα μας ελεγε οτι ζουμε σε συνθηκες θαλαμων αεριων και θα καταδεικνυε το μεγεθος της ανυπαρξιας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα βρήκανε που άνοιξε ο καιρός; Τρεις βδομάδες που ήμασταν πνιγμένοι στην αιθαλομίχλη δεν το πήραν είδηση; Και για τέσσερις μόνο μέρες; Μας κοροϊδεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να εχουμε μια σφαιρικη εικονα του προβληματος και απο 29/11/2013 μεχει σημερα 16/01/2014 εχουμε 7 ημερες που η ρυπανση στη Φλωρινα κυμανθηκε εντος των επιτρεπτων οριων..
    21 ημερες που η ρυπανση ξεπερασε τα Ευρωπαικα-επιστημονικα επιτρεπτα ορια.....
    15 ημερες που η ρυπανση χτυπησε κοκκινο και ξεπερασε ακομα και τα ορια που εντελως αυθαιρετα θεσπισε η κυβερνηση γιατι ετσι τη βολευει ωστε να αποσιωπα το εγκλημα καλυτερα...
    6 ημερες που η ρυπανση ξεπερασε καθε μετρηση και η Φλωρινιωτες ζησαν σε συνθηκες που ψοφανε και οι κατσαριδες....Στην υγεια μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή