Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Διαπλοκή & Διαφθορά

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Το μη παρέκει των αντιλαϊκών αποφάσεων των πολιτικών και της ανέχειας των πολιτών, τερματίζουν την συγκάλυψη των σκανδάλων και την υπομονή της κοινωνίας μας. Το νομοθετικό πλαίσιο σκόπιμα δεν περιλαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία του δημόσιου χρήματος και η διασπάθισή του γίνεται συνήθως από και για τους πολιτικούς.
Δωροδοκίες και σκάνδαλα μαστίζουν όλο τον κόσμο.         
- Ο Βέλγος επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Χουχτ θα δικαστεί μετά τις ευρωεκλογές για φορολογική απάτη 1,2 εκ € από την μεταπώληση μετοχών.
 - Ο επίτροπος της Μάλτας στην ΕΕ Τζον  Ντάλλι καταγγέλθηκε από την Υπ. Δίωξης Οικον. Εγκλήματος (OLAF) για εκβιασμό Σουηδικής εταιρίας, για την έκδοση ευνοϊκής νομοθεσίας
- Στην Ισπανία ο ταμίας του κυβερνώντος κόμματος Λουίς Μαρτσένας μοίραζε φακελάκια 5 έως 15 χιλ. € κάθε μήνα σε κομματικά στελέχη, διαχειριζόμενος μίζες Ασφαλιστικών & Κατασκευαστικών επιχειρήσεων, με τροφοδότη λογαριασμό22 εκ € από τράπεζα της Ελβετίας.
- Στην Τσεχία ο πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους εικάζεται ότι είχε σχέση με έρευνα δικαστή ο οποίος πτώχευε υγιείς εταιρείες, για να αγορασθούν σε χαμηλές τιμές. Μαζί με την αμνήστευση 6.000 φυλακισμένων στον ίδιο νόμο, στα μουλωχτά σταμάτησε και η έρευνα για τη διαφθορά.
Στη Γαλλία ο ΥΠ.ΟΙΚ. Σερόμ Κουγιάκ (αρμόδιος για τη φοροδιαφυγή) διέθετε στην Ελβετία (UBS) κρυφό λογαριασμό φοροδιαφεύγοντας. Τον έκλεισε το 2010 και τον μετέφερε στην Σιγκαπούρη. Διεξάγεται έρευνα για ξέπλυμα.
- Στην Αυστρία ο τ. ευρωβουλευτής Έρνστ Στράσσερ καταδικάστηκε για χρηματισμό, για υποστήριξη πελατειακών αιτημάτων στο ευρωκοινοβούλιο.
- Στην Τουρκία τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα απομάκρυναν ως υπαίτιους πολλούς Υπουργούς και οι μίζες αγγίζουν και τον ίδιο το γιό του πρωθυπουργού Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου ψυχορραγεί.
- Στην Κίνα δωροδοκήθηκαν με 13 εκ € τα μέλη της δημοτικής συνέλευσης της πόλης Χενγκγιάνγκ για την εκλογή 56 νέων μελών. Η δημοτική συνέλευση έχει την εξουσία να διορίζει εκπροσώπους στο τοπικό λαϊκό Κογκρέσο που επικυρώνει τις αποφάσεις και ασκεί επιρροή σε επιχειρηματικά συμβόλαια & προαγωγές. Το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει την εξουσία του ΚΚ είπε ο Κινέζος πρόεδρος,
- Η Γερμανική τράπεζα Deutche Bank μαζί με την Goldman Sachs καταγγέλθηκαν από την Γερουσία των ΗΠΑ ότι είχαν ‘’κομβικό ρόλο’’ στην εκδήλωση της κρίσης του 2008. Πρόσφατα έγινε έφοδος στα γραφεία της Γερμανικής τράπεζας σε Φρανκφούρτη, Βερολίνο και Ντίσελντορφ για υπόθεση φοροδιαφυγής, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση δικαιοσύνης. Αν τα Αμερικανικά δικαστήρια δεν καταδίκαζαν την SIEMENS τώρα ίσως να είχαμε ΥΠ.ΟΙΚ. τον Χριστοφοράκο αντί για τον κ Στουρνάρα …….
Η Ελλάδα του Τσοχατζόπουλου, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του Κάντα, των εξοπλισμών, των ΜΚΟ του Χρηματιστήριου, των στημένων αθλητικών αγώνων, των αγροτικών και όχι μόνον συνεταιρισμών, του λαθρεμπορίου των καυσίμων και των τσιγάρων, της κερδοσκοπίας στα Φάρμακα, των μπαταχτσήδων κομμάτων, της αυτοδιοικητικής ασυδοσίας, της συνδικαλιστικής ανυποληψίας και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας, σιωπούσε και σκέπαζε. Και θα κουκουλώνει ακόμα όσο θα ψηφίζονται και δεν θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όσο θα είναι σε ισχύ ακόμα ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και η ασύδοτη Βουλευτική ασυλία.

Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες και όχι μόνον, δυστυχώς καθοδηγούνται από πολιτικούς-υπηρέτες στην πλειοψηφία τους των μεγάλων συμφερόντων. Η ίδια η ΚΟΜΙΣΙΟΝ με υποκινούμενες και «παράξενες» οδηγίες, φαίνεται να οικοδομεί τη διαπλοκή και με τα ψίχουλα της διαφθοράς αναδιανέμει τον πλούτο πάντα υπέρ των ελάχιστων και σε βάρος  των λαών της Ευρώπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου