Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Β.Ευταξά

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά αναφέρει τα ακόλουθα:

«Διανύουμε τις τελευταίες ώρες του 2013, της δυσκολότερης χρονιάς της εξαετούς παρατεταμένης κρίσης καθώς, δοκιμαστήκαμε όλοι και πληρώσαμε τα σφάλματα των περασμένων ετών, τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος, της οικονομίας και του τρόπου που μάθαμε να ζούμε.
Από την άλλη, μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι έχουμε κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν για να κρατήσουμε τη χώρα μας δυνατή και ισχυρή μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Τώρα, στην εκπνοή του ο απολογισμός είναι θετικός,  αφού με τις θυσίες του ελληνικού λαού καταφέραμε να θέσουμε τις βάσεις για να καταστεί το 2014 η χρόνια της ανάκαμψης, της εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο.
Φτάνουμε έτσι στο τέλος μιας εποχής και την απαρχή μιας καινούργιας έχοντας στο «οπλοστάσιό» μας το πρωτογενές πλεόνασμα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τη δυναμική που προσδίδει η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, ο ενισχυμένος τομέας του τουρισμού, τα αυξημένα κονδύλια του Σ.Ε.Σ που ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την καινοτομία.
Έχουμε βέβαια, πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και τα προβλήματα είναι ακόμη πολλά. Αλλά, κανείς δεν αλλάζει «άμαξα» στη μέση του ποταμού.
Στόχος και ευχή μου για τη νέα χρονιά, είναι να  τα καταφέρουμε, όλοι μαζί, να κάνουμε το άλμα προς το μέλλον χωρίς πισωγυρίσματα και χωρίς να δώσουμε τη δυνατότητα σε νεόκοπους κήρυκες μιας νέας, θολής τάξης πραγμάτων να εμπορεύονται τις θυσίες και τους κόπους μας.
 Στην εποχή που διανύουμε όπου πέφτουν οι «μάσκες», υπάρχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, με ψυχραιμία  και με τη συνέργεια των πολιτών να ενισχύσουμε την προοπτική και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.
Η κατάκτηση στόχων, απαιτεί συνένωση δυνάμεων, συγκροτημένο σχέδιο, όραμα και σκληρή προσπάθεια.
Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ώστε το 2014  «λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα» όπως λέει και ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.   Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας Ηπειρώτες και Δυτικομακεδόνες , Χρόνια πολλά, Υγεία, Ευημερία, Οικογενειακή και προσωπική ευτυχία .»   



2 σχόλια: