Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμος Πρεσπών στην "Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων - ΡΕΕΒΡΕ"

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες των δύο πρώτων Συναντήσεων του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ – PEEBPE», οι οποίες
διεξήχθησαν την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 (Εναρκτήρια Συνάντηση Έργου), στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου 2013 (2η Τεχνική Συνάντηση Έργου) στην πόλη Bitola της πΓΔΜ.  
Από το Δήμο Πρεσπών, εκτός από το Δήμαρχο, κ. Βασίλειο Τσέπα, στις Συναντήσεις συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας υλοποίησης του Έργου, κ.κ. Βαγγέλης Καραγιάννης, Γιάννης Καζόγλου και Κωνσταντίνος Ζαρμακούπης.
Το Έργο, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πρεσπών, έχει τίτλο: «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΡΕΣΕΝ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΏΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ (PEEBPE)» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013.
Κατά τη διάρκεια των 2 αυτών Συναντήσεων, παρουσιάστηκε το Έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ – PEEBPE», οι δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του, η επίσημη ιστοσελίδα του έργου (http://www.peebpe.eu) και η επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου του έργου (http://bee-res.gr), που θα διεξαχθεί στην Κοζάνη την άνοιξη του 2014. Όλες οι δράσεις του έργου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2014.
Οι 2 αυτές Συναντήσεις αποτέλεσαν τις πρώτες επίσημες Συναντήσεις του Έργου και θα ακολουθήσουν κι άλλες, τόσο τεχνικοοικονομικού χαρακτήρα, όσο και δημοσιότητας και διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου, όπως επίσης και Σεμινάρια.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κύριος στόχος του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ – PEEBPE» είναι η αποτύπωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημόσιων κτιρίων των Δήμων Πρεσπών και Ρέσεν και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός αντιπροσωπευτικών κτιρίων των δύο αυτών περιοχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου