Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Βραδιά με μικρασιάτικα τραγούδια

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η βραδιά με μικρασιάτικα τραγούδια που διοργάνωσε το Ωδείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας «ο Άγιος Μηνάς», στην “Οδό ονείρων” την Παρασκευή 31-01-2014.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε
έχοντας τρείς στόχους.
Την παρουσίαση του τμήματος παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου σε έναν χώρο πιο οικείο προς τους κώδικες της μουσικής αυτής, σε σχέση με έναν Ευρωπαϊκού τύπου χώρο συναυλιών, δίνοντας την ευκαιρία στους καθηγητές του Ωδείου να αναδείξουν τις ικανότητές τους και στις μαθήτριες του Ωδείου να αναμετρηθούν με τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, ήταν η αρχή της συνεργασίας του Ωδείου με το Σύλλογο Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας, με πρόθεση τη δημιουργία μιας χορωδίας παραδοσιακής μουσικής, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν τόσο μέλη του συλλόγου όσο και κάθε ενδιαφερόμενος για τη μουσική αυτή.
Τέλος, η καλλιτεχνική βραδιά μας έδωσε την ευκαιρία να καταδείξουμε στην πόλη, ότι το Ωδείο διαθέτει πλέον ένα πολύ αξιόλογο δυναμικό δασκάλων με γνώση της θεωρίας και της πράξης της παραδοσιακής μουσικής. Είναι λοιπόν ευκαιρία για όποιον το επιθυμεί να αναζητήσει ολοκληρωμένες σπουδές στα όργανα που αναφέρονται παρακάτω (εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη χορωδία ή για μαθήματα οργάνων στην Έφορο πολιτιστικών του συλλόγου κ. Γραφάκου ή στη γραμματεία του Ωδείου).
Αξίζουν συγχαρητήρια στους καθηγητές και στις μαθήτριες του Ωδείου για την υψηλού επιπέδου συναυλία που προετοίμασαν. Συμμετείχαν οι  καθηγητές του Ωδείου Νίκος Βαλταδώρος ( ούτι ), Παναγιώτης Ζαχαράκης ( νέι ), Γιάννης Τσώτσος ( ταμπουράς – κιθάρα ), Βαγγέλης Καραμπέτσος ( παραδ. Κρουστά ), Βασίλης Δόντσιος – παραδ. Τραγούδι,  Αντρέεα – Μιρέλα Διδασκάλου ( Επιμέλεια της συμμετοχής των μαθητριών της τάξης της, ελεύθερου τραγουδιού), καθώς και οι μαθήτριες  Στεφανία Δόντσιου, Μαρία – Ελένη Θαλασσινού, Εύα Μπαρά και Αναστασία Τριανταφυλλίδου.
Επειδή η αίθουσα ήταν κατάμεστη με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι να μη παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ενημερώνουμε ότι η βραδιά με τα μικρασιάτικα τραγούδια θα επαναληφθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα προσέλευσης 9 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2385023332 “Οδός ονείρων”.
Με τιμή
Βασίλειος Κίτσος

Διευθυντής Ωδείου Φλώρινας 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου