Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Περιβαλλοντικές διαδρομές στην πόλη της Φλώρινας

Στις 20 Μαρτίου 2014 το Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης σε συνεργασία με την κ. Πόπη Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής, υλοποίησε το πρόγραμμα «Περιβαλλοντικές διαδρομές στην πόλη της Φλώρινας» για φοιτητές/τριες του Παιδαγωγικού Τμήματος
Νηπιαγωγών Φλώρινας. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε  στην πόλη της Φλώρινας και στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Ξεκινώντας από την πόλη της Φλώρινας και με στάσεις κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, οι φοιτητές  έμαθαν στοιχεία για την ιστορία και αρχιτεκτονική της πόλης.
 Στη συνέχεια, και μέσα από συγκεκριμένο μονοπάτι, ανέβηκαν στο περιαστικό δάσος, όπου έμαθαν προσανατολισμό, παρατήρησαν την πόλη, συνειδητοποίησαν την επίδραση του δάσους στο μικροκλίμα της περιοχής, αναγνώρισαν και κατέγραψαν συγκεκριμένα είδη χλωρίδας και πανίδας και εντόπισαν ανθρώπινες παρεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Κατόπιν, περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης, ενώ στον χώρο πληροφόρησης του Δασαρχείου Φλώρινας έμαθαν να εντοπίζουν τα μονοπάτια του δάσους στον υπαίθριο χάρτη.
Στο τέλος του προγράμματος, οι φοιτητές  συζήτησαν για τις εμπειρίες τους στο δάσος, συμμετείχαν σε διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκεύασαν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά του δάσους.
O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης

Νίκος Νάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου