Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Διάκριση μαθητών από τη Φλώρινα στη δράση για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Συγχαίρουμε το μαθητή του Γυμνασίου Αμμοχωρίου, Φραντσέσκο Μούτσκα, του οποίου η δημιουργία επιλέχθηκε ανάμεσα σε όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για να την εκπροσωπήσει στην
πανελλήνια δράση «+Δημιουργώ» που εκπόνησε το Παρατηρητήριο γα την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλήθηκαν να δημιουργήσουν το Λογότυπο του Παρατηρητηρίου ατομικά ή ομαδικά, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα βίας και εκφοβισμού, καθώς και την προώθηση αξιών, όπως ο σεβασμός, η κατανόηση και η αποδοχή. Σημειώνουμε άλλωστε ότι η σημερινή ημέρα, 6η Μαρτίου, έχει οριστεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού και αποτελεί μία ακόμη αφορμή για την ανάπτυξη παρεμβάσεων που αποβλέπουν στη διαμόρφωση ευνοϊκών προϋποθέσεων για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στο σχολικό πλαίσιο.
Ιδιαίτερη ακόμη μνεία χρειάζεται να γίνει στις μαθήτριες, Γκέκτση Μαργαρίτα από το 3ο ΓΕΛ Φλώρινας και Πάλλη Σοφία - Πάλλη Παρασκευή από το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας, οι οποίες επίσης διακρίθηκαν με τα έργα τους σε επίπεδο νομού.
Οφείλουμε τέλος να συγχαρούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων του νομού που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δημιουργία των έργων στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής εναντίωσης στη βία, καθώς και το σύνολο των εκπαιδευτικών που συνέβαλαν, ευαισθητοποιώντας τους μαθητές και συντονίζοντας την υλοποίηση της δράσης στα σχολεία τους.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νομού Φλώρινας,

Ιωάννης Τζώτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου