Κυριακή 6 Απριλίου 2014

"Έφυγε" ο πρώην δήμαρχος Φλώρινας Ν.Χάσος




Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του σήμερα, 05 Απριλίου 2014, ύστερα από πρόσκληση και εισήγηση του Προέδρου αυτού, μετά από την αναγγελία του θανάτου του Νικολάου Ν. Χάσου, διατελέσαντος ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κατά τα έτη 1979 - 1982 και 1983 - 1986, ο οποίος υποδειγματικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων της πόλης της Φλώρινας και διακρίθηκε για το ήθος του και την αγάπη του για τον τόπο,
ΨΗΦΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
1.   Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
2.   Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής στην οικογένεια του αποβιώσαντος.
3.   Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του αποβιώσαντος.
4.   Να δημοσιευθεί το Ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο.
5.   Ν΄ αναρτηθεί η φωτογραφία του στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Αντώνιος Γ. Σίπκας

Συλλυπητήριο της Νο.Δ.Ε. Φλώρινας
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε   έναν καλό φίλο, με πατριωτικά γνωρίσματα  και επί χρόνια συντελεστη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Νικόλαος Χασος,  που διετέλεσε Δήμαρχος Φλώρινας  και αποτέλεσε από τους πυλώνες της Νέας Δημοκρατίας στην περιφερεια δεν είναι πλέον δίπλα μας.                                           
Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.   
Φίλε Νίκο,
Καλό Παράδεισο.    
Νο.Δ.Ε. Φλώρινας.


Ανακοίνωση γιά τήν ἐκδημία τοῦ Νικολάου Χάσου
Ἡ Ἀριστοτελική οὶκογένεια γίνεται ἀπὸ σήμερα φτωχότερη μὲ τὴν ἐκδημία τοῦ ἐκλεκτοῦ μέλους της, πρώην Προέδρου τοῦ ΦΣΦΑ (1977-1978), Νικολάου Χάσου. 
Ἡ λύπη ὅλων μας μετριάζεται ἀπὸ τὴ βεβαιότητα ὅτι τὸν προπέμπουμε στὴν αἰωνιότητα ὡς τὸν εὐπατρίδη ποὺ ἀγάπησε τὸν τόπο μας καὶ τὸν ὑπηρέτησε μὲ τὸ ἔργο του ἀπὸ πολλὲς ἐπάλξεις. Μεταξὺ αὐτῶν δεσπόζουσα θέση κατέχει ὁ «Ἀριστοτέλης», τοῦ ὁποίου τὶς παρακαταθῆκες τίμησε μὲ τὴ συνέπεια καὶ τὸ ἦθος του, συνδέοντας τὸ ὄνομά του μὲ δύο κορυφαῖες γιὰ τὴν ἱστορία του στιγμές: ὁ Νικόλαος Χάσος ὑπῆρξε ὁ Πρόεδρος τοῦ ΦΣΦΑ ποὺ ὑποδέχθηκε κατὰ τὸν ἐπαναπατρισμό τους στὴ Φλώρινα (15/01/1978) τὰ ὀστὰ τῶν Ἑπτὰ Παιδιῶν - Μαρτύρων τῆς Κατοχῆς, καθὼς ἐπίσης καὶ ὁ θεμελιωτὴς τοῦ κτηρίου ποὺ στεγάζεται σήμερα ὁ «Ἀριστοτέλης» (07/08/1978). Ὄντως ἡ Ἱστορία τοῦ ἐπιφύλαξε ζηλευτὴ θέση – καὶ τὴν ἄξιζε! 
Αἰωνία αὐτοῦ ἡ μνήμη!
Τὸ ΔΣ τοῦ ΦΣΦΑ

1 σχόλιο:

  1. Οι φορείς της οργανωμένης κοινωνίας έχουν την καθιερωμένη ευθύνη να αποχαιρετούν τους αποδημούντες κι' αυτό ξεχωριστά αρμόζει σε θνητούς που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, όπως ο συμμαθητής μου Νίκος Χάσος. Για αυτούς που με περισσή αίσθηση του μέτρου υπηρέτησαν την κοινωνία, το συγκαταβατικό "ο νεκρός δεδικαίωται" μειώνει την προσφορά τους. Όμως ο Νίκος Χάσος ήταν ψύχραιμος και μεγάθυμος και δεν επιζητούσε επιβραβεύσεις. Την ιδέα "συμμαθητές" η κοινωνία την εγκολπώνεται με ανοχή, αφού είναι ένας νοσταλγικός συνοδός της ζωής μας. Γι' αυτό και πήρα την πρωτοβουλία του αποχαιρετισμού, πιστεύοντας πως προσπερνώ τα προσωπικά όρια. Είμαστε η τάξη που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1950 στο Γυμνάσιο Αρρένων και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1956. Το χώμα της Φλώρινας να είναι ελαφρύ στο μνήμα του και μνήμη του αιώνια.
    ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή