Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Την επανεκτίμηση του χρόνου διακοπής του αγροτικού τιμολογίου ζητά ο Γ.Δακής

Με αφορμή την ταχυδρόμηση επιστολών από τη ΔΕΗ Α.Ε, στο σύνολο σχεδόν των χρηστών αγροτικού τιμολογίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Γ.Δακής απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ.Τσαυτάρη, με το οποίο ζητά  να επανεκτιμηθεί ο χρόνος διακοπής του αγροτικού τιμολογίου.Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.


Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την πληροφορία των τελευταίων ημερών για την αποστολή επιστολών στο σύνολο σχεδόν των χρηστών αγροτικού τιμολογίου της Περιφέρειας μας,  δράττουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε σχετικά παρά το γεγονός της μη ύπαρξης εκτελεστικής εξουσίας από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια καταβάλλει πέραν του δέοντος σοβαρές προσπάθειες για το θεσμικό εκσυγχρονισμό της και τη δημιουργία ενός φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για την διατήρηση των υπαρχόντων αλλά και την ανάπτυξη νέων «επενδύσεων».
Στις δύσκολες μέρες που ταλανίζουν τον τόπο μας ο πρωτογενής τομέας στο οποίο η χώρα μας φαίνεται να διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, μπορεί και κατά συνέπεια πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης.
Τα τελευταία χρόνια τόσο ο διοικητικός μηχανισμός όσο και οι αγορές της χώρας μας ήρθαν «αντιμέτωποι» με μια σειρά κανονιστικών διατάξεων που στόχο είχαν την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος αναφορικά με τη χρήση των υδάτων (θεμελίωση υφιστάμενων δικαιωμάτων, ανανεώσεις χρήσεων νερού, έγκριση σχεδίου διαχείρισης για τα υδατικά διαμερίσματα κ.τ.λ.).
Δεδομένης της σύνθεσης του συγκεκριμένου αντικειμένου, της πολυπλοκότητας των διοικητικών διαδικασιών και της υποστελέχωσης τόσο των υπηρεσιών της Αιρετής Περιφέρειας όσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο τιθέμενος από πλευράς ΔΕΗ χρονικός ορίζοντας ήτοι 31-07-14 φαίνεται ανέφικτος όσον αφορά τουλάχιστον την έκδοση των απαιτούμενων αδειών χρήσης νερού.
Ως εκ τούτου για την αποφυγή πρόκλησης προβλημάτων και την αποσόβηση εκρήξεων από τη πλευρά των συναλλασσόμενων πολιτών θα παρακαλούσαμε για την επαναξιολόγηση του προαναφερθέντος καταληκτικού από πλευράς σας χρόνου και διεύρυνση τουλάχιστον αυτού κατά ένα έτος.
Η επιτυχία του θεσμικού εκσυγχρονισμού του κράτους μας δεν μπορεί παρά να είναι το άθροισμα μικρών προσπαθειών που επαναλαμβάνονται μέρα με την μέρα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Δακής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου