Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσέπα αφορούν τον ίδιο

Ο κ. Τσέπας, με τον γνωστό τρόπο του, επιτίθεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού μου και σε μένα προσωπικά. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Ο κ. Τσέπας, κατά παράβαση καθήκοντος,  έχει αρνηθεί να μας παραδώσει  οικονομικά στοιχεία του Δήμου τα οποία έχουμε ζητήσει με δύο επιστολές μας (4/3/2014 και 26/3/2014 ) – είναι  δε  και ο λόγος της μη συμμετοχής μου στην εκπομπή του flash tv (σχετική ενημέρωση του δημοσιογράφου με email η οποία δεν
αναφέρθηκε). Επιδιώκει αντί για διάλογο στη βάση στοιχείων, να κάνουμε διαγωνισμό αερολογίας και εξυπνακισμών. Σε τέτοιο υποβαθμισμένο διάλογο δεν συμμετέχουμε. Άλλωστε όταν έχει μικρόφωνο μπροστά του είναι ικανός για τα πάντα: στην συγκεκριμένη εκπομπή κάλεσε του Καρυώτες να προσέλθουν να παραλάβουν οικόπεδα ( Τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η αρίθμισή τους ) χωρίς να έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο καμία σχετική πρόταση, χωρίς ΦΕΚ, χωρίς όρους,  χωρίς προϋποθέσεις και φυσικά νομιμότητα. Αυτή είναι η θητεία του κ. Τσέπα.
Εμείς απαντάμε ότι, έχει ακόμα καιρό να τα προσκομίσει. Τότε θα μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε όπου και όποτε ο ίδιος επιθυμεί.
Δυστυχώς ο κ. Τσέπας δείχνει άγνοια για την εκτέλεση μεγάλων έργων, ίσως επειδή δεν υλοποίησε κανένα τέτοιο κατά τη διάρκεια της θητείας του, και περιορίστηκε στα έργα των 7.000  ευρώ. Έτσι αναφέρεται σε δύο έργα που είχε υποσχεθεί στις προηγούμενες εκλογές αλλά κανένα από τα δύο δεν έχει καν ξεκινήσει και στα οποία αναφερόμαστε στο συνοπτικό μας πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:
1. Για το οδικό έργο Πρέσπας Φλώρινας. Αναφέρει «όλα είναι έτοιμα για την υποβολή της μελέτης και των τεχνικών δελτίων στα τομεακά προγράμματα για χρηματοδότηση (συνέντευξη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Δακή 26 Απριλίου 2014)». Δηλαδή αντί του έργου που είχε υποσχεθεί αναφέρει τις (επαν)εξαγγελίες της προεκλογικής συνέντευξης του περιφερειάρχη κ. Δακή στη Φλώρινα. Στην καλύτερη περίπτωση έπεισε τον κ. Δακή να εντάξει το έργο στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Πλην όμως και αυτό αφορά μόνο το υποτμήμα του έργου από την Φλώρινα (ΤΕΙ)  μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο όπου έχει μελετηθεί παρέμβαση στην υπάρχουσα χάραξη για εξομάλυνση μερικών στροφών. Αυτό όμως δεν είναι έτοιμο τώρα, ήταν έτοιμο από το 2012 που εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι. Φυσικά η εξαγγελία δεν αφορά το σύνολο του έργου (Φλώρινα – Πρέσπα) για το οποίο δυστυχώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και φυσικά δεν έχει αδειοδοτηθεί έτσι ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί.
Ο συνδυασμός μας φιλοδοξεί να επιταχύνει τις διαδικασίες μελέτης και αδειοδότησης όλων των τμημάτων ώστε να υπάρχει ασφαλής δρόμος μεταξύ Φλώρινας-Πρέσπας. Σε κάθε περίπτωση υπόσχεται να μην αερολογεί ούτε να παραπλανά, αλλά να σχεδιάζει και να υλοποιεί.  
2. Για το έργο της στάγδην άρδευσης στην Πρέσπα ο κ. Τσέπας αναφέρει «Τους πληροφορώ πως κι εδώ όλα είναι έτοιμα για την ανάδειξη του αναδόχου μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Μακάρι να ήταν έτσι αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η μελέτη εκπονείται από τον περασμένο Οκτώβριο με συμβατική προθεσμία δύο ετών. Ακόμα και αν ο μελετητής καταφέρει όπως υπόσχεται να έχει έτοιμη την προμελέτη νωρίτερα, δηλ. τον ερχόμενο Σεπτέμβριο υπάρχουν 4 τουλάχιστον στάδια πριν μπορέσει να επιλεγεί ανάδοχος για την κατασκευή.
• Να κατατεθεί η προμελέτη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
• Να εγκριθούν περιβαλλοντικοί όροι από την ΕΥΠΕ του υπουργείου Περιβάλλοντος
• Να εκπονηθεί και να εγκριθεί η τελική μελέτη
• Να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό μέσο
• Να προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω του οποίου θα επιλεγεί ανάδοχος.
Ο συνδυασμός μας ελπίζει με τις παρεμβάσεις του να διασφαλίσει ότι το έργο θα γίνει με τις καλύτερες προδιαγραφές και στο συντομότερο χρόνο με την συμβολή όλων των φορέων της Πρέσπας (του συνεταιρισμού που έχει ήδη κάνει ενέργειες προς το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, των περιβαλλοντικών οργανώσεων που παρενέβησαν για την χρηματοδότηση της μελέτης, του Φορέα Διαχείρησης του πάρκου Πρεσπών που έχει κι αυτός συμβάλει, του ΤΟΕΒ,  κλπ). Το σημαντικότατο αυτό έργο θα γίνει πράξη με την συνεργασία όλων μαζί των Πρεσπιωτών και γι’αυτό είναι τουλάχιστον παράταιρο που ο κ. Τσέπας το χρησιμοποιεί για να βάλλει εναντίον του συνδυασμού μας.
Ο συνδυασμός μας κάνει την τομή και με το τρίπτυχο συμμετοχή, συλλογικότητα και διαφάνεια χαράζει νέα πορεία για την Πρέσπα. Σε αυτή την προσπάθεια σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους Πρεσπιώτες, γι’αυτό δεν διεκδικούμε την επικράτηση στις εκλογές μόνο αλλά φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλους τους Πρεσπιώτες για να χτίσουμε το μέλλον της περιοχής, ο κ. Τσέπας κάνει κακό στον εαυτό του εξαιρώντας τον από αυτή την προσπάθεια.
Για περισσότερα:
Δείτε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του υποτμήματος Φλώρινα(ΤΕΙ)- Βίγλα από τον Ιούνιο του 2012. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%9B%CE%A40-4%CE%A5%CE%A1
Δείτε τη σύμβαση για τη μελέτη του αρδευτικού Πρεσπών
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%A1%CE%92-%CE%951%CE%95
Ακούστε το ηχητικό «χαρίζω οικόπεδα» https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rRBuEJhKVE0
Με εκτίμηση
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου