Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ για τα "ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ"

Όταν το χιούμορ αγγίζει τις πλέον ευαίσθητες χορδές της ανθρωπιάς μας, όταν εισδύει στη ρίζα προβλημάτων που εκθέτουν τον πολιτισμό μας, τότε δεν πρόκειται για απλό "γέλιο" (όχι πως δεν είναι κι αυτό χρήσιμο στις μέρες που ζούμε), αλλά για μοναδική παιδευτική εμπειρία.
Τα παραπάνω -κι ακόμη περισσότερα- θα μπορούσε να προσυπογράψει όποιος
παρακολούθησε τις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, με το έργο του Αρκά "Επείγοντα περιστατικά". Το φαινομενικά εύκολο -αλλά στην πραγματικότητα απαιτητικότατο- κείμενο του Αρκά, προσεγγίστηκε από τους συντελεστές με μοναδικό τρόπο, αναδεικνύοντας το ρατσισμό ως μείζον πρόβλημα του καιρού μας, ένα πρόβλημα απέναντι στο οποίο οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση. Μέσα από τους καίριους συμβολισμούς και το ευφυές χιούμορ, χωρίς να εκπίπτει σε στείρο διδακτισμό, δόθηκαν ερεθίσματα-αφορμές για σκέψη και προβληματισμό, σε όλους τους θεατές, μικρούς και μεγάλους.
Οπωσδήποτε αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όλα τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας, τόσο τους μαθητές όσο και τους Δασκάλους τους, που εργάστηκαν με μεράκι και ζήλο επί μήνες, για να έλθει το άψογο αποτέλεσμα. Τέτοιες προσπάθειες, υπό τις γνωστές αντίξοες συνθήκες, επιτρέπουν σε όλους μας να είμαστε αισιόδοξοι για το αύριο των παιδιών μας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου