Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014

Του Ανδρέα Γιανκουλίδη
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014  και με τα αποτελέσματα για μια ακόμη φορά να προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση και να διαφαίνεται η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.. Όπως και μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων 30 χρόνων.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και αυτό, διότι πολύ απλά η νοοτροπία παραμένει η ίδια. Αν δεν αλλάξει, τότε σε κάθε εκλογική
αναμέτρηση θα περιμένουμε να εμφανιστεί ο μεσσίας που την επόμενη μέρα θα τα κάνει όλα τέλεια. Χωρίς κανείς, όμως, να ξέρει ποια είναι αυτή η τελειότητα. Κανείς δεν προτείνει καμία λύση. Απλώς φωνάζει για αλλαγές. Και αναφέρομαι, σαφώς και ξεκάθαρα, στο εκλογικό σώμα. Ναι, σε αυτό που πάντα επιζητεί τις αλλαγές, αλλά ποιες αλλαγές (δεν γνωρίζει κανείς τι αλλαγές θέλει).
Και μόλις κάποιος τολμήσει να προτείνει κάτι, οι υπόλοιποι θα πέσουμε πάνω του να τον φάμε, διότι , αδιαμφισβήτητα, θα εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα ή επιθυμεί, ξεκάθαρα, να κλέψει. Το καλό αυτού του τόπου το ξέρουμε εμείς και κανένας άλλος… Αλλά στο καφενείο!!! Για ενεργή συμμετοχή κανενός, δεν τίθεται θέμα. Θέμα τίθεται εφόσον και αν..  Και όταν έρχονται οι εκλογές δεν ψηφίζουμε αυτό που πιστεύουμε, αλλά αυτό που θα βάλει μυαλό σε όλους μας με το ζόρι, το ακραίο, το ζόρικο. Τί μυαλό θα μας βάλει; Κανένας δεν ξέρει.
 Για να μην μιλάμε μόνο και γινόμαστε γραφικοί, τα πράγματα είναι απλά. Ας βρεθεί ένας που θα προτείνει ένα συγκεκριμένο, σοβαρό εναλλακτικό και ρεαλιστικό σχέδιο. Αλλά όταν βλέπεις και ακούς τους πάντες να κατηγορούν τους πάντες, και να μην προτείνουν λύσεις, δεν θα αλλάξει τίποτα και ποτέ. Έτσι θα πάει, κι όποιος αντέξει.
Τροφή για σκέψη, λοιπόν, θέλω να πιστεύω, αλλιώς καλύτερα να μην μιλάει κανένας. Ούτε στα καφενεία.
Ανδρέας Γιανκουλίδης
Τελειόφοιτος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Φλώρινας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου