Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Επιστολή του ΕΚΦ στον Ι.Μανιάτη για τη μικρή ΔΕΗ

Κύριε υπουργέ
Σε επιστολή που σας αποστείλαμε στις 10/03/2014 σας τονίσαμε ότι η αποκρατικοποίηση και η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, είναι ένα σχέδιο το οποίο οδηγεί  με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή όλη την επιχείρηση και αυτό αποδεικνύετε από τον κύκλο εργασιών και τη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια. 
Πέρα όμως ότι καταστρέφει τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας στοχοποιεί και μια
ολόκληρη περιοχή, έναν ακριτικό νομό με ότι συνεπάγετε αυτό για την ηθική, πολιτισμική και οικονομική διάσταση των κατοίκων της περιοχής.
Ο ακριτικός νομός  της Φλώρινας θα έπρεπε να είναι πρότυπη γεωγραφική περιοχή η οποία θα υποστηρίζετε από την κεντρική κυβέρνηση σε όλους τους τομείς της οικονομίας, για τη διατήρηση και ενίσχυση των κατοίκων της περιοχής και όχι να αισθάνονται την ανασφάλεια και την αδιαφορία του κράτους.
Στις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 25 Μαΐου 2014 ο λαός της Φλώρινας απεφάνθη με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των υδάτων.
Αυτό καθιστά υπεύθυνους όλους τους κυβερνόντες να υιοθετήσουν την ετυμηγορία του λαού της περιοχής και να αποσύρουν το νομοσχέδιο για την πώληση της μικρής ΔΕΗ από το καλοκαιρινό τμήμα της βουλής το οποίο συνεχώς,  διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης προωθούν  για να ψηφιστεί.
Ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας για τη δημιουργία της μικρή ΔΕΗ όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά για το σύνολο της χώρας, το δημόσιο συμφέρον για τον ελληνικό λαό, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι είναι αλληλέγγυος και υποστηρικτής της δημόσιας επιχείρησης, η οποία θα έχει ως επίκεντρο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ως κοινωνικό αγαθό σε όλους τους πολίτες της χώρας μας.
Οι λόγοι που σας καταθέτουμε είναι πάρα πολλοί και σημαντικοί:
  1. Η καταστροφή της μεγάλης ΔΕΗ
  2. Η αποκατάσταση των εδαφών
  3. Η απαλλοτρίωση των αγροκτημάτων και η μετεγκατάσταση των οικισμών
  4. Η αξία των εγκαταστάσεων του εξοπλισμού των μονάδων
  5. Η αξία των ορυχείων και του ορυκτού πλούτου της περιοχής
  6. Η κοινωνική συνοχή των κατοίκων της περιοχής
  7. Η ανεργία και οι εργασιακές σχέσεις
Κύριε Υπουργέ,  ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της μικρής ΔΕΗ. Εάν το ψηφίσετε θα είστε υπόλογοι και θα διαπράξετε το μεγαλύτερο έγκλημα στη χώρα μας. Αυτό που θα πλήξετε περισσότερο είναι το ηθικό φρόνημα και η στοχοποίηση των κατοίκων της, που βρίσκετε στα όρια της επιβίωσης.
ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ            ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου