Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ψήφισμα του «Αριστοτέλη» για την εκδημία του ΚΩΣΤΑΚΗ ΛΟΥΣΤΑ

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με αφορμή την εκδημία του Κωστάκη Λούστα, του Φλωρινιώτη ζωγράφου και καλλιτέχνη, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους, μαθητές, θαυμαστές και προς όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι υπήρξαν οι αποδέκτες της καλλιτεχνικής του έμπνευσης και δημιουργίας. 
Ο Κωστάκης Λούστας, προικισμένος
από τη φύση με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ευαισθησίες και εφοδιασμένος με ευρύτατη δημιουργική παιδεία, με την ευρύτερη έννοια του όρου, προσέφερε στο πανελλήνιο και ιδιαίτερα στη Φλώρινα, μοναδικές πνευματικές ευκαιρίες χαράζοντας μονοπάτια ζωγραφικής διαφυγής για όλους τους πνευματικά ανήσυχους συνοδοιπόρους του.
Η παρουσία του στα Εικαστικά Τμήματα του «Αριστοτέλη» και ιδίως στον «Όμιλο Καλών Τεχνών», πηγή των μεγάλων καλλιτεχνών που έβγαλε η πόλη μας, υπήρξε καταλυτική και ουσιαστική. Αποτέλεσε και θα αποτελεί στο εξής, μέτρο σύγκρισης στη δημιουργική φαντασία, στην απελευθέρωση και ανάδειξη του καλλιτεχνικού ενστίκτου όσων τολμούν και εκφράζουν το πάθος τους μέσω της ζωγραφικής σε όλα τους τα έργα.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ εύχεται να είναι «αιωνία η μνήμη» του εξόχου αυτού ανδρός.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου