Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση για την παγκόσμια Μέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας

Ο Διευθυντής του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας, κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός, και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου, με πρωτοβουλία και οργανωτική ευθύνη του εκπαιδευτικού, κ. Κωνσταντίνου Ζωγράφου, διοργάνωσαν την Πέμπτη,
05-06-2014, και ώρα 09.00 ως 11.30 πμ., μια ξεχωριστή ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος, με σημαντικούς προσκεκλημένους, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και συζήτησαν μαζί τους θέματα περιβαλλοντικής προστασίας που αφορούν τον πλανήτη, αλλά και τη δική μας περιοχή ιδιαίτερα.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, κ. Μιαούλης, ο Πρόεδρος του Σωματείου της Δ.Ε.Η. «Σπάρτακος», κ. Γ. Αδαμίδης, ο υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων, κ. Μ. Πετράκος και ο Επόπτης και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας, κ. Ν. Κακιούσης.
Οι ομιλητές απευθύνθηκαν με εξαιρετικά κατανοητό τρόπο στους μαθητές και ανέπτυξαν τις θεματικές τους ενότητες με ευστοχία και συνοπτικότητα. Οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις σχετικά με θέματα, όπως η προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και των εδαφών, η τρύπα του όζοντος, η κλιματική αλλαγή, η ανακύκλωση και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και θέματα όπως η ενεργειακή παραγωγή μιας χώρας και η σημασία του μίγματος ενεργειακών πόρων με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ισορροπία ανάμεσα στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μιας περιοχής και της ορθολογικής εκμετάλλευσής τους, καθώς και βασικές αρχές οικολογικής συμπεριφοράς και εξοικονόμησης πόρων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ποιότητα και την οργάνωση της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους ομιλητές της εκδήλωσής μας για την προσφορά τους στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας και τους μικρούς μαθητές μας.
Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας
Κωνσταντίνος Μαραγγός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου