Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ - Εξώδικο προς ΕΤΕΑ για την τελευταία περικοπή των επικουρικών

Συνάδελφοι,
Όπως είχαμε ήδη αποφασίσει και ανακοινώσει στείλαμε εξώδικο στο ΕΤΕΑ με το οποίο ζητάμε να μας πληροφορήσει με ποια απόφαση και ποια αναλογιστική μελέτη έγιναν οι τελευταίες περικοπές κατά 5,2% στις επικουρικές συντάξεις. Αυτό το κάνουμε στα πλαίσια ενδεχόμενης προσφυγής στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης σαν παράνομη και αντισυνταγματική.

Εδώ θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι με το Ν. 4024/11 της ίδρυσης του ΕΤΕΑ ενταχθήκαμε σ’ αυτό χωρίς την αυτοτέλεια μας σαν ΔΕΗ, κάτι το οποίο μέχρι και το 2010 το προασπίζαμε σαν κόρη οφθαλμού.
Αυτό έγινε χωρίς καμία απολύτως αντίδραση των ομοσπονδιών των συνταξιούχων της ΔΕΗ (Πανελλήνια ομοσπονδία συνταξιούχων ΔΕΗ και ομοσπονδίας συνταξιούχων του Ι.Κ.Α) όπου ένα τμήμα της εκπροσωπεί και συνταξιούχους της ΔΕΗ.
Τους αφήνουμε στην κρίσης σας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ
Προς Κάθε Αρμόδιο Δικαστήριο και Κάθε 'Αλλη Αρχή
Εξώδικη Πρόσκληση- Δήλωση με Διαμαρτυρία και Επιφύλαξη
Του συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ» (αριθμός απόφ 12/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, και αριθμός εγγραφής στο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Κοζάνης 4077/10-2-2012),  που εδρεύει στην Πτολεμαϊδα, οδός Πάροδος Βας. Κωνσταντίνου 6Α.-
ΚΑΤΑ
Του  Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία  Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ( ΕΤΕΑ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πειραιώς 9-11, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
Ι)-  Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για τις περικοπές  των επικουρικών συντάξεων  των μελών μας συνταξιούχων της ΔΕΗ από 1-7-2014 και σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε, εντός της  νόμιμης προθεσμίας στην Δ/νση  μας, οδός Πάροδος Βας. Κωνσταντίνου 6Α ΤΚ 50200- Πτολεμαΐδα, ή στη Δ/νση του πληρεξουσίου μας δικηγόρου κ. Ντεμογιάννη Ιωάννη, οδός Μ. Αλεξάνδρου 11-13- ΤΚ 50200- Πτολεμαΐδα, την απόφαση  του αρμόδιου οργάνου, με βάση την οποία έγιναν οι ως άνω περικοπές, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.
Για  όλους τους παραπάνω λόγους  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ     έντονα για  την  περικοπή των επικουρικών συντάξεων  των μελών μας συνταξιούχων της ΔΕΗ  και  ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΜΑΣΤΕ    των νομίμων δικαιωμάτων μας. -ΚΑΙ-
ΖΗΤΟΥΜΕ
Να μας γνωστοποιήσετε:
Α)-  την απόφαση  του αρμόδιου οργάνου, με βάση την οποία έγιναν οι ως άνω περικοπές, καθώς και τις διατάξεις με τις οποίες έγιναν αυτές, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.
Β)- Εάν έχει συνταχθεί αναλογιστική μελέτη για να γίνουν οι ως άνω περικοπές, σε περίπτωση δε που έχει συνταχθεί να μας αποστείλετε αντίγραφο αυτής.
Πτολεμαΐδα 25 Ιουλίου    2014 
Ο Πληρεξούσιος δικηγόρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου