Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Ερώτηση για το «Κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας», υπέβαλαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ  Θ.Κωνσταντινίδης και Ελ.Γερασιμίδου προς τον Υπουργό Υγείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Θέμα: Κλείνει η Παιδιατρική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας
Σε απαξίωση οδηγείται πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Παιδιατρική κλινική η οποία κλείνει εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρων. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται τεράστιο κενό για χιλιάδες παιδιά ολόκληρης της περιοχής και των οικογενειών τους.
Σοβαρό όμως πρόβλημα, σύμφωνα με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας και τον Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας, αντιμετωπίζουν και οι γυναίκες, οι οποίες είχαν προγραμματίσει να γεννήσουν στην Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου και πλέον είναι αναγκασμένες να απευθυνθούν στα Νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Έδεσσας, καθώς τα υπόλοιπα της περιοχής υπολειτουργούν.
Το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που έχουμε αναδείξει με αντίστοιχες Ερωτήσεις μας (1463/10-9-2012, 11985/17-6-13).
Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας υγείας διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, η πολιτική της ΕΕ, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της υγείας. Ενώ τραγικές θα είναι οι συνέπειες για τα παιδιά, τις έγκυες και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα προβλήματα θα προβεί η κυβέρνηση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμης αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, ώστε να μπορεί να προσφέρει δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Οι Βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου


2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού είναι όλοι οι φορείς; Η Εκκλησία;
    Εδώ λένε ότι θα κλείσει εντελώς το Νοσοκομείο, κανείς μας δεν κάνει τίποτα; Παρακολουθούμε τις εξελίξεις; Θα έρθει ο Βορίδης το Σεπτέμβριο απλώς να μας ανακοινώσει ότι δεν θα έχουμε πλέον νοσοκομείο; Δεν λέω ότι "υπερλειτουργεί¨αλλά έχουμε έστω κάποιες πρώτες βοήθειες με τα πενιχρά μέσα που προσφέρουν στους γιατρούς, κι αυτοί ό,τι μπορούν κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή