Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με το Θεόκλητο

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιώργος Αντωνιάδης συναντήθηκαν στα γραφεία της
Μητρόπολης με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον σεβασμιότατο να αναφέρετε στα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Ιεράς Μητρόπολης. Ειδικότερα συζητήθηκαν το θέμα του μητροπολιτικού μεγάρου, η στέγαση των γραφείων της μητρόπολης, η έλλειψη κονδυλίων για τα συσσίτια, τα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού κ.α.
Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις από τον σεβασμιότατο προς τους δημοσιογράφους: «Καλέσαμε εδώ στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, εθιμοτυπικώς, τον νέο αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Μπίρο και τον κ. Αντωνιάδη, και ανταλλάξαμε απόψεις γενικώς για τη συνεργασία εκκλησίας και πολιτείας. Είπαμε τα προβλήματα τα οποία μας απασχολούν και εκείνοι υποσχέθηκαν σε ότι μπορούνε να είναι αρωγοί και βοηθοί και να έχουμε μια στενοτάτη συνεργασία μεταξύ αντιπεριφέρειας και εκκλησίας».

Ο κ. Μπίρος από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Επισκεφτήκαμε σήμερα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο, στο πρόσωπο του οποίου γνωρίζετε ότι τρέφουμε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Αυτό το διάστημα, που η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα την Π.Ε. Φλώρινας αλλά και όλη την Ελλάδα, η εκκλησία προσφέρει τα μέγιστα στους πολίτες της περιοχής με διάφορες δράσεις και βοήθειες. Έχει τον δικό της ρόλο τον οποίο θεωρώ ότι επιτελεί πάρα πολύ σωστά. Εμείς από την πλευρά μας, ως νέα περιφερειακή αρχή, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε δραστηριότητα της Μητρόπολης Φλωρίνης και του σεβασμιότατου. Θα είμαστε δίπλα τους ώστε να συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στις προσπάθειες αυτές. Η συνεργασία μας θα είναι πάντα σε καλό επίπεδο και πιστεύουμε ότι ο Μητροπολίτης θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στα καλέσματα της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας που έχουν βρεθεί σε οικονομικά αδιέξοδα λόγω της κρίσης και βιώνουν μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου