Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

«Το ταγκό χορεύεται με δυο»

Ο πολιτικός δεν πρέπει να δέχεται παθητικά καταστάσεις που επηρεάζουν την κοινωνικοπολιτική πορεία του τόπου μας.
Ο πολιτικός που σε όλη την ζωή του πολέμησε το άδικο και στάθηκε δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε αυτούς που είχαν ανάγκη, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις πρέπει να  είναι ενεργός στην πρώτη γραμμή!
Ο πολιτικός δεν πρέπει να αντιμετωπίζει κανέναν συμπολίτη του ανάλογα με την κομματική του ταυτότητα διότι  εκπροσωπεί τα
συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών του.
Ο πολιτικός πρέπει να θέλει μια πόλη με υποδομές με πολιτιστική ταυτότητα συνδεδεμένη άρρηκτα με την ιστορία και τις παραγωγικές δομές της, να διεκδικεί κάθε στιγμή ρόλο και λόγο ουσιαστικό για όλα τα θέματα της περιοχής!

Κυρίως όμως να μην είναι αρχηγοκεντρικός, να ΜΗΝ αποφασίζει στο γραφείο του κόμματος, αλλά με  ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης τους.
Να συνεργάζεται με νέους ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, έτοιμους να συζητήσουν τα πάντα χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας.
Δεν θα πρέπει μέχρι τώρα να έχουν χρησιμοποιήσει εις βάρος του οι πολίτες απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και κυρίως προσωπικές αντιπαραθέσεις, δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον τέλειο και όλοι οι άλλοι να είναι ανίκανοι και άχρηστοι.
Δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων στοχεύοντας εις ίδιον όφελος.
Θα πρέπει να ξέρει να στηρίζει την τοπική οικονομία, τις εμπορικές επιχειρήσεις και να κάνει στοχευόμενη κοινωνικοοικονομική πολιτική, να  αναζητά την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες που θα δώσουν προβάδισμα στην πόλη του.
Θα πρέπει να διαφυλάσσει την  αξιοπρεπή καθημερινότητα των πολιτών που  είναι το κυρίαρχο ζητούμενο Σήμερα!!!
Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο υποψήφιος βουλευτής θα πρέπει να είναι άφθαρτος να μην διετέλεσε ποτέ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αυτό είναι βασικό στοιχείο της καθαρότητας τους, αφ ενός  δεν μολύνθηκε από τον «ιό του ναι σε όλα» και αφ εταίρου είναι μη καταπονημένος και γεμάτος όρεξη για δουλεία, πολύ δουλεία για να δώσει στην πόλη μας ότι έχασε τις προηγούμενες τετραετίες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Φλωρινιώτες αξίζουν τα καλύτερα, η κουλτούρα μας ανέκαθεν ήταν συνυφασμένη με τις τέχνες τον πολιτισμό και την παιδεία!
«Το ταγκό χορεύεται με δυο»… ο υποψήφιος και ο ψηφοφόρος!!!
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 σχόλια: