Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε την απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, για άμεση ακύρωση του νόμου περί  της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης
των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής μας, που αφορά ουσιαστικά το σύνολο των ενεργειακών δράσεων της ΔΕΗ στην  Π.Ε. Φλώρινας.
Ευελπιστούμε ότι με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα εξεταστεί και η σύμβαση παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης, που χαρακτηρίστηκε ως επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον και η υπογραφή της έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
Αναμένουμε ότι ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός του Υπουργείου σας θα συμπεριλάβει τη ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση με κοινωνικό χαρακτήρα και θα αντιμετωπίζει την ενέργεια ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Θεωρούμε ότι ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός που προωθείται θα βοηθήσει τα αιτήματά μας για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού  ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Π.Δ.Μ., ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος προς τους πολίτες της Περιφέρειάς μας.
Ζητούμε, όπως άμεσα προχωρήσετε στην άρση του μέτρου της επίταξης των προσωπικών υπηρεσιών των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, το οποίο επιβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θίγοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων της επιχείρησης, μεγάλο μέρος των οποίων παρέχει τις υπηρεσίες του στην περιοχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου