Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η κεντρική ομιλία του Στάθη Κωνσταντινίδη

Σε μία γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό εκδήλωση ο υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική του ομιλία.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πρωτοφανής αφού ξεκινούσε από το χώρο έξω από το ξενοδοχείο «Λύγκος», γέμιζε την πρώτη αίθουσα
όπου οι συγκεντρωμένοι παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνη την ομιλία,  συνέχιζε στους διαδρόμους και στις σκάλες και έφτανε μέχρι την κεντρική αίθουσα της ομιλίας η οποία ήταν φυσικά ασφυκτικά κατάμεστη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από του παραβρισκόμενους ο γνωστός σε όλους πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής  και σήμερα διοικητικός παράγοντας του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας με τον οποίο ο κ. Κωνσταντινίδης συνδέεται με δεσμούς φιλίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών του 2012 Σταύρος Παπασωτηρίου και Γεωργοπούλου Δήμητρα, ο πρώην Βουλευτής Χαράλαμπος Παπαθανασίου, ο πρώην Δήμαρχος Μελίτης και πρώην αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευαγγέλου,  ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Φλώρινας Κώστας Αντωνιάδης καθώς και ο πρώην πολιτευτής και πρώην Διευθυντής των κρατικών λαχείων Κώστας Μωραίτης.
Μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης έστειλαν οι υπουργοί και υφυπουργοί Μάκης Βορίδης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Ανδριανός, Ασημάκης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Επίσης μήνυμα νίκης έστειλε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και αναγνώστηκε εγκάρδιος χαιρετισμός του Προέδρου της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη για εκλογική επιτυχία του κ. Κωνσταντινίδη.  Το κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:


Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά.
 Όλες τις φίλες και τους φίλους που βρίσκονται σήμερα εδώ αλλά και αυτούς που δε μπόρεσαν να είναι μαζί μας και μας κατακλύζουν με μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης.
Ευχαριστώ επίσης έναν καλό φίλο, που έκανε αρκετά χιλιόμετρα για να είναι σήμερα μαζί μας.
Καλωσορίζω στη Φλώρινα τον κορυφαίο διοικητικό παράγοντα του ΠΑΟΚ, τον εξαιρετικό αθλητή που τίμησε την Ελλάδα διεθνώς, τον αγαπητό σε όλους Ζήση Βρύζα.
Ο Ζήσης μου μετέφερε και τους θερμούς χαιρετισμούς του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο με συνδέουν δεσμοί φιλίας. Δεν  κατάφερε να έρθει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά επιφυλάσσεται για το μέλλον  και δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την περιοχή σε αθλητικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Ευχαριστώ επίσης και τον συνυποψήφιο μου στο ψηφοδέλτιο των δύο προηγούμενων εθνικών εκλογών, τον Σταύρο Παπασωτηρίου που δεν έθεσε υποψηφιότητα και συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια με άξονα κοινές αρχές και αξίες για διαφάνεια, ισομεταχείριση και αξιοπρέπεια.
Ευχαριστώ τον πρώην βουλευτή Μπάμπη Παπαθανασίου, τον πρώην Δήμαρχο Μελίτης και Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Ευαγγέλου, τον Κώστα Μωραίτη που έχει τιμήσει στο παρελθόν με τη συμμετοχή του το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ Φλώρινας Κώστα Αντωνιάδη.
Τους τιμώ όλους και τους σέβομαι και παρακαλώ να με συγχωρήσετε για τις όποιες παραλείψεις.
Φίλες και Φίλοι,
Η παρουσία σας είναι συγκλονιστική.
Δεν είναι γεμάτη μόνο αυτήν η αίθουσα.
Γέμισε και η αίθουσα στην είσοδο του ξενοδοχείου, οι διάδρομοι και κάθε ελεύθερος χώρος.
Αυτήν την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε δεν μπορώ να την εκφράσω με λόγια. Θα την εκφράζω όμως κάθε ημέρα με τον αγώνα μου, δίπλα σας, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα.  
Με γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά και δε με γνωρίσατε τώρα.
Δεν συστηθήκαμε από το τηλέφωνο, όταν αποφάσισα να κατέβω πρώτη φορά υποψήφιος.
Ζυμωθήκαμε μαζί, αγωνιστήκαμε μαζί, μοχθήσαμε στην καθημερινότητα μας, μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες παρέες, νιώσαμε χαρές και λύπες.
Στην πολιτική δεν με έφεραν τζάκια.
Στην πορεία μου δεν ποδοπάτησα και δεν εκμεταλλεύτηκα συλλογικούς φορείς και θεσμούς για να αναρριχηθώ.
Και προπάντων δεν εξαπατώ τους συμπολίτες μου τάζοντας τον ουρανό με τα άστρα.
Φως, νερό, τηλέφωνο, όλα δωρεάν.
Η δική μου δύναμη δεν είναι το ψέμα.
Δύναμη μου είναι η αλήθεια και η ανθρωπιά.
Γιατί το ψέμα είναι αυτό που πλήγωσε την αξιοπιστία της πολιτικής, που απομάκρυνε τον κόσμο από τα κοινά και έκανε τον πολιτικό, πολιτικάντη και καιροσκόπο.
Από τον τόπο μας όμως όλα αυτά πέρασαν και η μόνη υπόσχεση που μπορώ να σας δώσω σήμερα είναι, ότι δε θα επιτρέψω να ξαναγυρίσουν.
Φίλες και Φίλοι,
Στις 25 Ιανουαρίου 2015, στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης, κρίνονται όλα. Και το χθες και το σήμερα και το αύριο.   
Η Ελλάδα μας, πέρασε πολλά τα προηγούμενα χρόνια.
Δυστυχώς, η φωνή της λογικής του Κώστα Καραμανλή το 2009 δεν εισακούστηκε.
Ο Ελληνικός λαός εξαπατήθηκε και τελικά πλήρωσε το σύνθημα ¨λεφτά υπάρχουν¨ με την είσοδο της χώρας το 2010 στα μνημόνια.
Δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα στα μνημόνια. Η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε το 2012 την ευθύνη της διακυβέρνησης, με τη χώρα μέσα στα μνημόνια.
Είχε δύο επιλογές.
Ή να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια αναγκαζόμενη να πάρει επώδυνα μέτρα ή να παίξει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια.
Ακολούθησε την πρώτη επιλογή.
Σήμερα, λίγο πριν την οριστική συμφωνία με τους δανειστές και την έξοδο από το μνημόνιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αγαστή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και άλλους πρόθυμους, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές.
Αυτή τη φορά η φωνή της λογικής πρέπει να εισακουστεί.
 Η πατρίδα μας δεν πρέπει να γυρίσει πίσω.
Χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και ασφάλεια.
Απαιτείται σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή προοπτική.
Πειράματα και τυχοδιωκτισμοί θα κοστίσουν ακριβά.
Τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σαφή.
1. Όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα, το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της ΕΚΤ, επειδή μπορεί να δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα, παρά το γεγονός ότι η διαβάθμισή τους είναι χαμηλή, και να παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες.
2. Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις 25 Ιανουαρίου, πρέπει να σπεύσει να συμφωνήσει προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της δόσης, αλλά και για να μπορεί η ΕΚΤ να συνεχίσει να δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«η συνέχιση της κατ’ εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων βασίζεται στην τεχνική παράταση του προγράμματος του EFSF έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2015 και της ύπαρξης προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επίσης, βασίζεται στην υπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς ο τρέχων έλεγχος και θα επιτευχθεί συμφωνία για την επόμενη ημέρα μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».
Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαλύψει στους Έλληνες τι σχεδιάζει. Χρεοκοπία και στραγγαλισμό της ρευστότητας ή ομαλή χρηματοδότηση;
Δυστυχώς όμως οι αντιφάσεις και οι ανακολουθίες του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της Οικονομίας συνεχίζονται. Παρατηρούμε πλέον ακόμα και τις «μετριοπαθείς φωνές» του ΣΥΡΙΖΑ να τζογάρουν με τη χρεοκοπία.
Ο Γ. Σταθάκης δήλωσε στη Deutsce Welle ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Ο Δ. Καλύβης δήλωσε ξεκάθαρα ότι όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ ο αποκλειστικός τρόπος χρηματοδότησης της χώρας θα είναι τα έντοκα γραμμάτια, δηλαδή ο εσωτερικός δανεισμός.
Η κ. Μακρή δήλωσε το ανείπωτο. Θα βάλουμε μία μηχανή να τυπώσει χρήμα και θα λύσουμε όλα τα προβλήματα μας.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μόνη βιώσιμη στρατηγική για τη χώρα είναι η σύνεση.
Η έξοδος από το πρόγραμμα τον Φεβρουάριο, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση,
η επίτευξη συμφωνίας για την επόμενη μέρα,
και η επιστροφή στην κανονικότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται:
Με επούλωση των πληγών, με φοροελαφρύνσεις, με σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων.
Τίποτα δε θα γίνει με μαγικό τρόπο. Προχωράμε με σχέδιο και με σοβαρότητα και προγραμματίζουμε άμεσες παρεμβάσεις. 
  1. Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα και μετατροπή του σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης·
  2. Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%·
  3. Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων σταδιακά,  έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%·
  4. Καθιέρωση φορολογικής έκπτωσης και σε εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.
  5. Με τα σύγχρονα ελεγκτικά εργαλεία που έχουμε ήδη υιοθετήσει, μπορούμε επιτέλους να καταργήσουμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από τέτοια ξεπερασμένα «τεκμήρια».
  6. Επίσης θα καταργήσουμε «το πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.
  7. Διερευνούμε την επέκταση της απαλλαγής ΦΠΑ από την πρώτη κατοικία, για Έλληνες και ξένους πολίτες, για να τονώσουμε τον κατασκευαστικό κλάδο. 
  8. προχωράμε σε κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, όπως έχουν κάνει αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με τεράστια μάλιστα επιτυχία. Όπως συνέβη στο Βέλγιο και την Ιταλία. Αυτό θα ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση του τραπεζικού μας συστήματος και την απαραίτητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Επίσης,
-          Εγγυόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα.
-          Εγγυόμαστε ότι θα παραμείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Την οποία προστατεύσαμε μέχρι σήμερα, περισσότερο απ’ οποιαδήποτε χώρα βρέθηκε σε τέτοια κρίση.
Εχέγγυο των δεσμεύσεων μας αποτελεί το γεγονός της επιβεβαίωσης των στοιχείων των προϋπολογισμών, παρά τις κοινές αρνητικές προβλέψεις του Σύριζα και των δανειστών. 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, αυξημένο στα 3,3 δις ευρώ.
Η ανεργία αρχίζει και κάμπτεται.
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι πλεονασματικό.
Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης περιορίζεται στο 1,3% του ΑΕΠ από 5,9% το 2012.
Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ύφεσης επιτυγχάνουμε θετικούς ρυθμούς   ανάπτυξης.
Είμαστε ξεκάθαροι, λέμε την αλήθεια, δεν κρύβουμε τίποτα και κυρίως επιδιώκουμε το εφικτό, όχι το όνειρο. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε αντίληψη της πραγματικότητας και ξέρουμε που πατάμε.
Με την ευκαιρία αυτή να απευθύνω μερικά ερωτήματα για τις θέσεις και το πρόγραμμα του Σύριζα:
Τι θα αλλάξει στη σχέση Κράτους – Εκκλησίας;
Θα νομιμοποιούνται οι λαθρομετανάστες που εισρέουν στην Ελλάδα;
Θα προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό;
Τι θα κάνει με το δημόσιο χρέος; Θα κηρύξει στάση πληρωμών;
Ποιο είναι το σχέδιο του αν δεν τα βρει με τους Ευρωπαίους;
Θα καταργήσει τα ΜΑΤ και τελικά τι θα κάνει με την Ελληνική Αστυνομία;
Φίλες και φίλοι,
Δυστυχώς η οικονομική κρίση άγγιξε και τον τόπο μας.
Τη Φλώρινα, το Αμύνταιο, την Πρέσπα, τα χωριά μας.
Έδωσα μάχες για να κρατηθεί ο τόπος μας όρθιος με αντιπάλους όχι μόνο εκτός αλλά και εντός των τειχών.
Κάποιοι επένδυσαν στην καταστροφή για να κερδίσουν πολιτικά.
Τραγικά απόντες και κρυμμένοι στα λαγούμια τους βγαίνουν τώρα να παριστάνουν τους σωτήρες.
Άνθρωποι που κατείχαν καίριες θέσεις στο νομό.
Άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ στην κερκίδα για να κραυγάζουν και να ζητούν απλά το γκολ αλλά άνθρωποι που ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πάντα βασικοί στην ομάδα και κρατούσαν στα χέρια κρίσιμους τομείς, όπως η ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.
Προσπαθούν να ισοπεδώσουν τα πάντα αλλά δε θα τα καταφέρουν και θα σας πω γιατί. Γιατί πλέον κάποια πράγματα είναι ορατά.
Το αυτοδύναμο πανεπιστήμιο είναι μια πραγματικότητα.
Η τροπολογία που κατέθεσα έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και σε λίγες ημέρες διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη πρύτανη και συγκλήτου.
Η σχολή καλών τεχνών κρατήθηκε με νύχια και με δόντια και γνωρίζουν οι άνθρωποι του τμήματος ποιος πάλεψε και αγωνίστηκε.
Ναι, έφυγε το βαλκανικών σπουδών αλλά σήμερα οι καθηγητές του που ήθελαν να φύγει χτυπάν το κεφάλι τους μετά τη εξέλιξη με την αυτοδυναμία.
Ο οδικός άξονας Νίκη – Φλώρινα τελείωσε και τελείωσε όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει. Τετράιχνος, κλειστός, με διαχωριστικό στη μέση, αφού πρώτα ακύρωσα το 2008 τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε έναν απλό αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης.
Τα ορυχεία λιγνίτη της περιοχής ανοίγουν παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχτηκα και θα δώσουν δουλειά σε εκατοντάδες άνεργους, ενώ επιδιώκεται η καλύτερη λύση για την απόδοση παλιών χρωστούμενων και δεδουλευμένων της προηγούμενης εταιρίας.
Ο κόμβος φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία εντάχθηκε στη συμφωνία της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν για την κατασκευή του αδριατικού αγωγού μεταφοράς αερίου ΤΑP.
Το έργο φάντασμα, που κάθε φορά όλοι το έταζαν προεκλογικά αλλά ποτέ δεν γίνονταν, αποπερατώθηκε και μιλάω για το φράγμα της Τριανταφυλλιάς.
Η μετεγκατάσταση των Αναργύρων έγινε νόμος του κράτους.
Οι κάτοικοι του Κλειδίου αποζημιώθηκαν.
Ιδρύθηκε στο Αμύνταιο σχολή επαγγελματικής κατάστασης.
Τα ΙΕΚ Αμυνταίου και Φλώρινας εμπλουτίστηκαν με πολλά νέα τμήματα.
Το ΤΕΙ απέκτησε τέσσερις κατευθύνσεις σπουδών.
Και θα κλείσω με το τρένο. Όλοι ξαφνικά έγιναν πατέρες του τρένου. Όλοι το έφεραν και όλοι το επικαλούνται.
Από εμένα όμως θα ακούτε μόνο αλήθειες. Το τρένο ήρθε γιατί βρέθηκαν τα 300.000 ευρώ που χρειάστηκαν για να επιδοτηθεί η γραμμή.
Τα χρήματα αυτά τα έδωσε η ΔΕΗ. Ας βγουν τώρα να μας πούνε αυτοί που τα ξέρουν όλα πως και ποιος πέτυχε αυτή τη συμφωνία με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό και το Δ.Σ. της επιχείρησης.
Έγιναν πράγματα, φίλες και φίλοι και έγιναν σε εποχές δύσκολες.
Σε εποχές με συνεχή τον κίνδυνο απωλειών και σε εποχές με τις στρόφιγγες κλειστές. Θα ήθελα όμως εδώ να θέσω ένα ερώτημα για προβληματισμό.
Ποιο μεγάλο έργο έγινε στον τόπο μας τις καλές εποχές, όταν το χρήμα έρεε άφθονο και σε κάθε κατεύθυνση;
Που ήταν τότε οι σημερινοί τιμητές, όταν τα κονδύλια περίμεναν αποδέκτες;
Φίλες και φίλοι,
Προκαλώ την αλήθεια και τη λέω. 
Με ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ  πορεύτηκα.                                                                                                                Με ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ΑΛΗΘΕΙΑ μιλάω.                                                                                                                              Με ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ΑΛΗΘΕΙΑ συνεχίζω. 
Η πολιτική δεν με άλλαξε.
Παρέμεινα ο ίδιος. Ο Στάθης που όλοι γνωρίζατε.
Ανέλαβα τις ευθύνες μου και δεν κρύφτηκα ποτέ.
Δεν πούλησα ελπίδες με το κιλό.
Δεν εκμεταλλεύτηκα ανάγκες.
Δεν έκλεισα την πόρτα μου σε κανέναν και δεν χώρισα τους ανθρώπους.
Στήριξα τους συνανθρώπους μου στις δύσκολες στιγμές τους.
Και κυρίως δεν με βαραίνουν σκιές.
Έτσι πορεύομαι, με καθαρό πρόσωπο και καθαρές κουβέντες.
Γι΄ αυτό μπορώ και στέκομαι μπροστά σας με θάρρος, σας κοιτάζω στα μάτια και ζητώ την υποστήριξη σας.
Και είμαι βέβαιος πως θα με ανταμείψετε με την εμπιστοσύνη σας και θα στείλετε το μήνυμα σε όλο το νομό.
Για τη μεγάλη νίκη που ξεκινάει σήμερα από εδώ.
Για τη νίκη της αλήθειας και της αξιοπρέπειας.
Για τη νίκη των πολλών.
Για τη νίκη αυτών που ξέρουν να αγωνίζονται με τιμιότητα και παλικαριά.
Για όλους εμάς που υπηρετούμε ανθρώπινες αξίες και ιδανικά.
Σας ευχαριστώ με όλη μου τη δύναμη. Να είστε καλά. Να είστε πάντα δυνατοί.
Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μαζί θα τα καταφέρουμε.
Ευχαριστώ.

                                                                           Από το πολιτικό γραφείο


1 σχόλιο:

  1. Άξιοι της μοίρας τους όποιοι τον ψηφίσουν... Που τολμά να μιλά και για ανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή