Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το Ωδείο Φλώρινας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 την 12 μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας
Δυτικής Μακεδονίας έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με ποικίλο πρόγραμμα από τα τμήματα σύγχρονων - παραδοσιακών οργάνων  και ελεύθερου τραγουδιού υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους Γιάννη Τσώτσου, Σωτήρη Κωστίδη και Αντρέεας-Μιρέλας Διδασκάλου, ακολούθησαν τραγούδια από την Μικτή Μαθητική Χορωδία του Ωδείου υπό την διεύθυνση της Α.Μ.Διδασκάλου και έκλεισε με τα παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα Κιουτάχειας που απέδωσαν από κοινού η μαθητική και η παραδοσιακή χορωδία του Ωδείου που έχει δημιουργηθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών-Κιουταχειωτών Φλώρινας.
Στη συνέχεια έγινε λόγος για την επιτυχημένη κατά κοινή ομολογία πορεία του Ωδείου τόσο σε επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης, όσο και σε επίπεδο δράσεων που προκύπτουν στη βάση συνεργασιών με φορείς της πόλης μας αλλά και άλλων πόλεων. Έγινε αναφορά στον προγραμματισμό εκδηλώσεων στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Άνοιξη Μουσικής», καθώς και στο ευχάριστο  γεγονός της συνεχούς αύξησης του αριθμού των μαθητών και κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος σε 422 μαθητές συνολικά.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, η οποία τόνισε την στήριξη του Ωδείου Φλώρινας από την Περιφερειακή Ενότητας Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εν γένει, λέγοντας ότι στην παρούσα περίοδο κατά την οποία υπάρχει απαξίωση σε ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό, είναι αναγκαιότητα να υπάρχει το Ωδείο που παράγει πολιτισμό να ενισχύεται και να χαίρει της στήριξης των αρμοδίων φορέων έτσι ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του, αποδίδοντας τους καρπούς του ώριμους πια στην κοινωνία.
Τέλος κόπηκαν τρεις βασιλόπιτες, για τους μαθητές, για τους γονείς και για το προσωπικό με αντίστοιχα φλουριά-δώρα.
Το προσωπικό του Ωδείου εύχεται σε όλους καλή χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου