Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Με αφορμή το κάλεσμα στη λαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας«Ανάσα αξιοπρέπειας στη Φλώρινα και σε όλες τις πόλεις την ημέρα του έκτακτου Eurogroup»


Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Την Τετάρτη στις 11/02/2015 έχει κληθεί σε πολλές πόλεις της χώρας
μας, όπως και στη δική μας, λαϊκή κινητοποίηση με αφορμή την έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.
Είναι μια χρυσή ευκαιρία να δώσουμε όλοι μας την απάντηση που τους πρέπει στους ιταμούς εκβιασμούς ,γκανγκστερικού τύπου, τους οποίους εξαπέλυσαν οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, απέναντι στον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

«Μικρός λαός και πολεμά
δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί
το φως και το τραγούδι

Κάτω απ' τη γλώσσα του κρατεί
τους βόγγους και τα ζήτω
κι αν κάνει πως τα τραγουδεί
ραγίζουν τα λιθάρια.»
Γιάννης Ρίτσος
Μακρόνησος, ΑΗ – ΣΤΡΑΤΗΣ 1949-1951
Στις Γειτονιές του Κόσμου

Διαβάζοντας το κειμενάκι της ιστοσελίδας, βρήκα αρκετές διατυπώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να με κάνουν να μην πάρω μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση, θεωρώντας ότι αυτή βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση π.χ. «προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη» ή «στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».
Όσο και αν διαφωνεί κανείς με τις παραπάνω διατυπώσεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ είναι να πάρουν αποστομωτική ΑΠΑΝΤΗΣΗ όσοι ΤΟΛΜΟΥΝ να υποτιμούν τη ΘΕΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!
Όταν τα ευρωπαϊκά γεράκια των αγορών απευθύνονται με αυτό τον τρόπο στον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας μας ή στον υπουργό Οικονομικών ΔΕΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περιγελούν τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού.
Είναι φυσικό βέβαια, συνήθισαν τόσα χρόνια να συναγελάζονται με τα Μνημονιακά συνεταιράκια πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στα κατεστραμμένα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς, πάνω σε χιλιάδες ζωές που βρέθηκαν στα αζήτητα ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ούτε αυτές τις ασθενικές αντιστάσεις που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά η γραβατωμένη αλητεία των Βρυξελών ΔΕΝ φοβάται τις πολιτικές κυβιστήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ΔΕΝ θα συγκρουστεί. Αυτό που τους κάνει να τρέμουν είναι η ενδεχόμενη εισβολή των λαών στο προσκήνιο της ιστορίας, το ξεθάρρεμα «της γης των κολασμένων» απέναντι στους δυνάστες τους, το όνειρο του Γιάννη Αγιάννη να πιάσει τον Ιαβέρη και το δίκαιο που αυτός εκπροσωπεί από το λαιμό…
Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. ,σε πλήρη συγχορδία, κραδαίνουν τα οικονομικά όπλα τους απέναντι στη βούληση του ελληνικού λαού.
ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ! Δεν μας τρομάζουν όσοι με τις επιλογές τους κατέστρεψαν τις ζωές μας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ αποτελεί επιτακτική ΑΝΑΓΚΗ να γίνει ένα ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ σε ευρύτερο κόσμο που θα δηλώνει έτοιμος να ΥΠΟΣΤΕΙ τις όποιος συνέπειες και αν υπάρξουν ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ του ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Ο καιρός που οι διάφοροι «εθνικοί σωτήρες» μας έσωσαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ έχει περάσει ανεπιστρεπτί!
Όσον αφορά αυτά που λένε για το ΣΥΡΙΖΑ ,μαζί με τα γνωστά παπαγαλάκια μέσα στη χώρα, να το πούμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ για το αν τους αρέσει ή όχι η ελληνική κυβέρνηση!!!
Και αυτό το λέει ο γράφων που ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ψηφοφόρος ή υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι ιδεολογικές μου κατευθύνσεις κινούνται σε αβυσσαλέες αποστάσεις είτε από το κόμμα του 37% ή και από το ΣΥΡΙΖΑ του 4%...

Πιάνουμε ΞΑΝΑ το ΝΗΜΑ! 
Από τις τεράστιες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ορόσημα του 2010-12, από τις πλατείες της οργής, από τα κινήματα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, από τις καλύτερες στιγμές του λαϊκού κ νεολαιίστικου κινήματος ανοίγοντας το δρόμο ώστε να πάρουμε πίσω ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ.
ΔΕΝ μένουμε στα στενά όρια της διαπραγμάτευσης εντός πλαισίου, ο δρόμος της συνδιαλλαγής ,τον οποίο έχει διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ για τις ανάγκες του ελληνικού λαού.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
Απέναντι στους απροκάλυπτος εκβιασμούς τους απαντάμε:
  • Άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων.
  • Παύση πληρωμών και Μονομερής ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ.
  • Ρήξη και ΕΞΟΔΟΣ από τη φυλακή του Ευρώ – Ε.Ε..
  • Εθνικοποίηση των Τραπεζών με εργατικό έλεγχο.
  • Εθνικοποίηση ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ των επιχειρήσεων ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Υστερογραφικά:
Από το κείμενο
«…Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής».

Είναι υπαρκτή η αφήγηση ,μέσα στην κοινωνία, ότι ο ελληνικός λαός έχασε την αξιοπρέπειά του από τα 5 χρόνια λιτότητας, από τους άστεγους, την ανεργία, τη μαζική εξαθλίωση κλπ.
ΛΟΙΠΟΝ να τελειώνουμε με το παραμύθι ΟΤΙ ΜΕΤΡΟ και ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ της αξιοπρέπειας ενός λαού ΕΙΝΑΙ η ΥΛΙΚΗ ΕΥΜΑΡΕΙΑ. Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΤΙΜΗ του στο ΒΑΘΜΟ που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για το «δικό του μερτικό στον ήλιο».
Αν π.χ. μας χάριζαν το χρέος και ΩΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ τους είχαμε «πουλήσει» 2-3 νησιά του Αιγαίου ή «τούτες δω τις πέτρες και τα μάρμαρα» ,με τη δική μας συνενοχή, για να σώσουμε τα εισοδήματά μας… ΤΟΤΕ ΝΑΙ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Επειδή όμως ο τελευταίος λόγος ανήκει ΠΑΝΤΑ στους λαούς



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Δίνουμε βροντερό ΠΑΡΩΝ σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για το ΜΕΛΛΟΝ, τη ΖΩΗ και τα ΟΝΕΙΡΑ μας…

Τζώτζης Βασίλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου