Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης Φλώρινας πραγματοποίησε διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης
«Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, τους σχολικούς συμβούλους, τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το ΚΕ.ΣΥ.Π. και τον Σ.Σ.Ν. Φλώρινας . Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν πραγματικά εντυπωσιακή αφού πήραν μέρος περίπου 250 άτομα. Τίτλος του σεμιναρίου ήταν «Σχεδιάζω και υλοποιώ καινοτόμα προγράμματα» και στόχος του η γνωριμία των συμμετεχόντων με τους φορείς της περιοχής  που δραστηριοποιούνται σε  θέματα εκπαίδευσης και περιβάλλοντος, η συμμετοχή τους σε βιωματικά εργαστήρια και η ενεργός εμπλοκή τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων.
Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε δέκα διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια που οργάνωσαν οι  σχολικοί σύμβουλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ.κ. Κασκαμανίδης Γιάννης, Μούσιου Όλγα και Κασίδου Στέλλα, η σχολική σύμβουλος  φιλολόγων Πολατίδου Άννα, η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής κ. Βαϊρινού Κωνσταντία, οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Γκούλη Δήμητρα, Αλχασίδης Νίκος και Ταμουτσέλης Νίκος, η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, Μπαφίτη Άννα, ο υπεύθυνος ΣΕΠ-Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, Παπαχαρίσης Σπύρος και η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βεύης Φλώρινας.
 Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βεύης Φλώρινας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον κ. Σαββάκη Κίμωνα, διευθυντή του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας, για τη θερμή φιλοξενία στους χώρους του σχολείου. Επίσης, ευχαριστούμε τον Σπύρο Παπαχαρίση για τη δημιουργία της αφίσας, τον κ. Μάντσιο Γεώργιο, διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και την κ. Γκόλια Παρασκευή, διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, για την ευγενική παραχώρηση βιντεοπροβολέων, απαραίτητων για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές για τα πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια που οργάνωσαν και όλους τους εκπαιδευτικούς που με την πραγματικά μεγάλη  και ενεργητική συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του σεμιναρίου.
O Υπεύθυνος του ΚΠΕ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Νίκος Νάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου