Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό γιατρών και νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φλώρινας το βράδυ της τρίτης 17 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα συνοδοί επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στη συνέχεια έδειραν άγρια δυο γιατρούς της χειρουργικής κλινικής που εφημέρευαν, καθώς και την
νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, δέχονται φραστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς από εξαγριωμένους ασθενείς και συνοδούς. 
Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Φλώρινας είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ασθενείς και ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους, πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής μας. Θεωρούμε άδικο, η οργή των ασθενών να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και δεν φέρουν καμία μα καμία ευθύνη για την λειτουργία και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία. 
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι η ισοπέδωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας οδήγησε σε αυξημένη προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Φλώρινας, λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ασκούμενης πολιτικής των περικοπών στην υγεία. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε πέρυσι, 3 Σεπτεμβρίου, στο Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο. 
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι εμείς πρώτοι αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.
Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες μας ότι τέτοιου είδους περιστατικά και συμπεριφορές  είναι  κατακριτέα και δεν γίνονται αποδεκτά.
Ζητούμε από την Διοίκηση να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο και να πράξει ότι προβλέπεται για την προάσπιση της ασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι εκτίθενται καθημερινά σε τέτοιες καταστάσεις.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την επίθεση στους συναδέλφους μας, και προχωρούμε αύριο 19 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. 

Το Σωματείο Εργαζομένων       Για την Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ
                                                                    Η Νοσοκομειακή Επιτροπή

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου, συμφωνώντας απόλυτα με τις θέσεις που διατυπώνετε έχω να παρατηρήσω ότι στο τέλος κινδυνεύετε να χάσετε το δίκιο σας. Πρώτον: Περιγράψατε ένα γεγονός στο οποίο δώσατε πολιτικές διαστάσεις, αποκρίπτοντας τα μισά από τα γεγονότα. Πουθενά δεν αναφέρατε ότι το επεισόδιο το δημιούργησαν οι λεγόμενοι "νεοφώτιστοι" οι οποίοι - δυστυχώς - ουδέποτε φωτίστηκαν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι δημιουργούν παρόμοια επεισόδια. Δεύτερον: Ζητάτε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να παρέμβει. Τουλάχιστον λύστε τα χέρια της διοίκησης. Αφού οι γιατροί και η νοσηλεύτρια δεν υπέβαλαν μήνυση στους δράστες του επεισοδίου, καμία διοίκηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα θύματα αυτής της βιαιοπραγίας. Και κάτι άλλο: Είναι καιρός να μάθουμε να αναλαμβάνουμε και οι ίδιοι τις εθύνες μας και να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση, πάντοτε κάποιοι άλλοι να "καθαρίσουν" για λογαριασμό μας. Και κάτι τελευταίο: Τέτοια περιστατικά δεν γίνονται αποδεκτά. Όμως, γιατί γίνονται αποδεκτά κάποια άλλα πιο ακραία περιστατικά μεταξύ γιατρών και δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα με τη συγκεκριμένη "φυλή" που ευθύνεται και γιαυτό το περιστατικό είναι συχνά εδώ και χρόνια αλλά οι διοικήσεις δεν παίρνουν δραστικά μέτρα για την προστασία του προσωπικού.Πρέπει όλο το προσωπικό να μπορεί με ασφάλεια να κάνει τη δουλειά του και να μην φοβάται το νταηλίκι του καθενός.Δυστυχώς σε ότι έχει γίνει οι διοικήσεις συμπεριφέρονται σαν τις εμπορικές επιχειρήσεις όπου ο πελάτης έχει πάντα δίκιο αφήνοντας εκτεθειμένο τον εργαζόμενο.Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι ΟΛΟΙ μας έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή