Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου της "Ενότητας - Συνεργασίας"

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Στάθη Κων/δη και τους δημοτικούς συμβούλους Παπασωτηρίου Σταύρο, Καρυπίδη Νίκο, Ρασάικο Τραϊανό και Ρόζα Κώστα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δικηγορικού
Συλλόγου Φλώρινας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα.
Με αφορμή τις αναθέσεις νομικών υποθέσεων από τη Δημοτική αρχή, η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα στο σύλλογο με την επισήμανση ότι η διαδικασία των αναθέσεων, δεν εστιάζεται στο σύνολο των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Φλώρινας, πραγματοποιείται με επιλεκτικό τρόπο και σε πολλές περιπτώσεις, το νομικό έργο ανατίθεται σε δικηγόρους των Αθηνών και της Θεσ/νίκης.
Μετά τον γόνιμο διάλογο, τέθηκαν στο τραπέζι προτάσεις που έχουν σκοπό την εκλογίκευση των διαδικασιών ανάθεσης και την αξιοποίηση όλων των δικηγόρων της Φλώρινας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι απόψεις του Δικηγορικού Συλλόγου.
Ο κ. Κων/ίδης δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης ότι η παράταξη θα συναντηθεί και με άλλους επαγγελματικούς φορείς με αφορμή τις αναθέσεις έργου του Δήμου Φλώρινας.
To Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας  ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Δημοτικής Παράταξης,  τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εκπρόσωποι έστω της αντιπολίτευσης του Δήμου ζητούν  την γνώμη του καθ'ύλη αρμόδιου επιστημονικού φορέα για θέματα νομικής κάλυψης και χειρισμού υποθέσεων του Δήμου, ενώ εκ του θεσμικού τους ρόλου οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αποτελούν συμβούλους της Πολιτείας και των ΟΤΑ για θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ επί πολλά χρόνια δεν υπήρξε η ευαισθησία καμιάς δημοτικής αρχής να έρθει σε επαφή για οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ επίσης ζήτησε στοιχεία για τον αριθμό υποθέσεων και τον αριθμό συναδέλφων που χειρίστηκαν υποθέσεις του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου