Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις δαπάνες προμήθειας καυσίμων κίνησης της Διεύθυνσης Δασών της Φλώρινας

Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου σχετικά με τις δαπάνες προμήθειας καυσίμων κίνησης για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Δασών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Αναλυτικά, το κείμενο:

Η καθυστέρηση έγκρισης της δαπάνης προμήθειας καυσίμων κίνησης για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Δασών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με αναφορές των Δασικών Συνεταιρισμών της περιοχής, να μένουν χωρίς δουλειά εκατοντάδες δασεργάτες, λόγω της μη δυνατότητας να μεταβούν στους χώρους εργασίας οι δασικοί υπάλληλοι, και παράλληλα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος.
Επιπρόσθετα να σημειώσουμε ότι το Δασαρχείο Φλώρινας, που έχει στην ευθύνη του τεράστιες δασικές εκτάσεις, υπολειτουργεί εξαιτίας μεγάλων ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό.
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση, για τη χορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων για προμήθεια καυσίμων κίνησης καθώς και όλων των άλλων απαραίτητων πιστώσεων για την απαραίτητη στελέχωση του Δασαρχείου Φλώρινας και την εύρυθμη λειτουργία του ώστε και οι δασεργάτες να μη μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου