Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας για τέταρτη χρονιά του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία
του από τον Νοέμβριο 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς, πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες. 
Στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης διδάσκονται μαθήματα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Σχεδίου, Ιστορίας της Τέχνης, Θεωρίας και Ιστορίας της Φωτογραφίας. Το Πρόγραμμα Δια Βίου πιστοποιείται με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και όσοι το ολοκληρώσουν μπορούν να τις μεταφέρουν στις Σχολές Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και σε σχολές συναφών ειδικοτήτων, αν θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Αθήνα και Χαλκίδα. Οι διδάσκοντες είναι ήδη καθηγητές στο ΤΕΕΤ ή επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.
Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική, τη Γλυπτική και τη Φωτογραφία για την σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.
Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς της Ζωγραφικής, Γλυπτικής και της Φωτογραφίας με πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και δεξιότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς τομείς ή να πιστοποιήσουν όσες ήδη έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Έναρξη Μαθημάτων: Εβδομάδα 19 έως 24 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Φλώρινα/Πτολεμαΐδα
Ζωγραφική: Θοδωρής Ζυρπιάδης
Σχέδιο: Κική Στούμπου
Ιστορία Τέχνης: Γιάννης Μπόλης

Αθήνα/Χαλκίδα
Ζωγραφική- Σχέδιο: Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού 
Γλυπτική: Έκτωρ Παπαδάκης
Θεωρία στην τέχνη και τη Γεωμετρία: Άρης Μαυρομάτης
Φωτογραφία: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πηνελόπη Πετσίνη

ΤΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το Χειμερινό Εξάμηνο 2015-16 είναι:

Φλώρινα: Ζωγραφική, τα μαθήματα διεξάγονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΕΤ.

Πτολεμαΐδα: Ζωγραφική. Τα μαθήματα διεξάγονται στο χώρο Εκπαίδευσης της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.

Αθήνα: Ζωγραφική, Γλυπτική, Φωτογραφία. Τα μαθήματα διεξάγονται στο Εργαστηρίου Τέχνης και Πολιτισμού ΖΩ-γραφΗ-ζω (Λ. Βουλιαγμένης 7 & Κ. Νέρη 8, Αθήνα). 

Χαλκίδα: Φωτογραφία. Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας (Πλ. Αγ. Δημητρίου).

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για να τεθεί σε ισχύ η εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα δίδακτρα με τον παρακάτω τρόπο:
1. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για πλήρη παρακολούθηση (10 ΩΔ εβδομαδιαίως που αντιστοιχούν σε 15 ΠΜ το εξάμηνο), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-16 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ.
2. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση (7 ΩΔ εβδομαδιαίως που αντιστοιχούν σε 11 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-16 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 90 ευρώ.
3. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για μερική θεωρητική παρακολούθηση (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-16 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ. 
4. Ειδικά για τη Φωτογραφία τα δίδακτρα της κάθε ενότητας που αντιστοιχούν σε 4 ΩΔ εβδομαδιαίως και αντιστοιχούν σε 5 ΠΜ (ECTS) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-16 εξοφλούνται σε 3 μηνιαίες δόσεις των 90 ευρώ.
Θα παρέχονται δυνατότητες ευκολίας πληρωμής κατά περίπτωση.

Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση στον αρ. λογαριασμού 5250-039507-824 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του ΤΕΕΤ.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά : 
1. Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
2. Αντίγραφο Απολυτήριου Γυμνασίου ή Λυκείου αν δεν έχουν Πτυχίο Ανώτατης Σχολής
3. Αντίγραφο Πτυχίου, αν είναι απόφοιτοι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ
4. Αντίγραφο ταυτότητας
5. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις).
6. Ψηφιακές αναπαραγωγές 10 εικαστικών έργων (ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κοσμήματα κά) που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει ο/η ενδιαφερόμενος/η. Θα αναγράφεται το υλικό, οι διαστάσεις και ο χρόνος δημιουργίας.
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί έως 12 Οκτωβρίου 2015 στη διεύθυνση: diaviouteet@uowm.gr

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Κατάθεση Φακέλου: έως 12 Οκτωβρίου 2015
Έναρξη Μαθημάτων: Εβδομάδα 19 έως 24 Οκτωβρίου 2015 (όσοι δεν παρακολουθήσουν από την αρχή τα μαθήματα θα συμπληρώσουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου τα απαραίτητα μαθήματα) 
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ, e-mail: yziogas@uowm.gr
Πληροφορίες:
Σοφία Κυριακού, τηλ. 2385055057, Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-20:00
Ειδικά για τη φωτογραφία:
Πηνελόπη Πετσίνη, τηλ. 6977675802, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00
Επίσης γραπτώς στην: diaviouteet@uowm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου