Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τα παιδιά μας, η παιδεία τους και το αποτέλεσμα

Αν και οι παρακάτω φωτογραφίες τα λένε όλα, θα ήθελα να προσθέσω λίγα λόγια που αφορούν τους πρωταγωνιστές και τους γονείς τους.  
Ένα από τα λίγα πάρκα της Φλώρινας είναι και το μικρό (πράσινος σκουπιδότοπος πλέον) κάτω από το πρώτο λύκειο, εκεί που στέκεται και το άγαλμα των Ποντίων.  Προφανώς εκτελεί χρέη διαφορετικά από αυτά που θα φανταζόταν κάνεις. Γεμάτο κουτιά από μπίρες,  σακούλες από φαστφουντάδικα, σπασμένα μπουκάλια από κρασιά, πλαστικά ποτήρια,  χαρτιά,  τσιγάρα  ... Η λίστα είναι μεγάλη.  Από τις φωνές που ακούγονται
τα βράδια,  οι καταναλωτές είναι μικροί σε ηλικία, άρα οι γονείς τους θεωρητικά θα μπορούσαν να κάνουν κάτι σχετικά με το πως αφήνουν το μέρος μετά το πάρτι.  Ως συμπολίτες, μας ενδιαφέρει να κρατάμε την πόλη μας καθαρή.  Ως γονείς, πιστεύω πως μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται σωστά και προς τους ανθρώπους  και προς την φύση.  
Και όχι,  δεν με αφορά το τι και πόσο πίνουν τα νέα παιδιά.  Γονείς έχουνε,  ας ενδιαφερθούν οι ίδιοι.
Γιοβάνκα Παπαθανασίου











1 σχόλιο:

  1. κουτιά από μπίρες, σακούλες από φαστφουντάδικα, σπασμένα μπουκάλια από κρασιά, πλαστικά ποτήρια, χαρτιά, τσιγάρα ..To συνεργειο καθαριότητας περναει από το πάρκο;;;; Δεν διακρίνω κάδους σκουπιδιών μέσα στο πάρκο΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή