Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«Φλώρινα της ομορφιάς και της τέχνης»: Το ημερολόγιο του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Με ιδιαίτερη χαρά και φέτος, για δεύτερη χρονιά, δέχτηκα ένα όμορφο δώρο  από τους μαθητές του 3ου  Γενικού Λυκείου Φλώρινας, ένα ξεχωριστό ημερολόγιο που φιλοτέχνησαν με θέμα τους καλλιτέχνες της Φλώρινας. Το καλαίσθητο ημερολόγιο παρουσιάζει δώδεκα σύγχρονους ζωγράφους και γλύπτες της περιοχής μας,
παραθέτοντας ένα σύντομο σημείωμα της καλλιτεχνικής πορείας και της προσφοράς τους και μια εικόνα από ένα εμβληματικό τους έργο. 
Παρουσιάζονται οι καλλιτέχνες: Γεώργιος Κόρας, Λεωνίδας Καλαμάρας, Γιώργος Ρακοβαλής, Λάζαρος Σπύρου, Γρηγόρης Χατζηλάμπρου, Σωτήρης Λιούκρας, Άρης Ιωάννου, Χρήστος Τσώτσος, Θέμης Μηλώσης, Αλίκη Χατζή, Νικόλαος Ταμουτσέλης και Θωμάς Ζωγράφος.
Αξιόλογη και η φετινή προσπάθεια, μια γλυκιά αμυχή στη μνήμη όσων γνωρίζουν την εικαστική παράδοση της Φλώρινας, μια θαυμάσια αφορμή για τους νεότερους να θελήσουν να εμβαθύνουν και να μυηθούν στους σύγχρονους πολιτιστικούς θησαυρούς του τόπου μας! Συνέχεια από το περσινό ημερολόγιο και υπόσχεση για την ολοκλήρωση με το τρίτο μέρος τα επόμενα Χριστούγεννα.
Συγχαρητήρια στους μαθητές του 3ου  Γενικού Λυκείου Φλώρινας, που μας ετοίμασαν ένα τόσο ωραίο ημερολόγιο, και στους καθηγητές τους, που είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στα έργα των παιδιών! 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Οι μέρες του ημερολογίου να μετρούν χαρές, επιτυχίες και δημιουργικές στιγμές για όλους μας!
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου