Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Πανελλήνια αναγνώριση για την Ακαδημία SHOOTERS

Το εξειδικευμένο site με αντικείμενο το άθλημα του μπάσκετ προχώρησε σε αφιέρωμα στην Ακαδημία μπάσκετ SHOOTERS της πόλης μας.
Αξίζει να σημειωθεί ό,τι είναι η πρώτη φορά που το basketworld ασχολείται με τμήματα υποδομής, "εγκαινιάζοντας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν την ενότητα αυτή με την Ακαδημία  SHOOTERS.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ακαδημία SHOOTERS και το τοπικό μπασκετ της πόλης μας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα.


SHOOTERS: Κάτι μεγάλο γεννιέται στη Φλώρινα...
Το Basketworld.gr δίνει έμφαση στα τμήματα υποδομών και θα υπάρξει μια σειρά αφιερωμάτων. Τα... εγκαίνια κάνει η "SHOOTERS BASKETBALL ACADEMY", η οποία εδρεύει στη Φλώρινα και άνοιξε τις πύλες της στο 2012.
Σε μια όχι και τόσο μπασκετική πόλη, ο Μίμης Μαρκόπουλος έχει δημιουργήσει κάτι εξαιρετικά φιλόδοξο, που με υπομονή και ποιοτική δουλειά γιγαντώνεται σιγά-σιγά. 
Με τμήματα αγοριών και κοριτσιών όλων των αναπτυξιακών ηλικιών, η Φλώρινα αρχίζει και αποκτά μέλλον στην πορτοκαλί θεά. 
Οι "Shooters" συμμετέχουν σε κορυφαία τουρνουά με πανελλαδικό χαρακτήρα και αποτελούν μία από τις λίγες ακαδημίες στη χώρα μας που έχει παίξει με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή και άλλες παραδοσιακές δυνάμεις και μάλιστα σε πολλά τμήματα... 
Σπουδαίες προσωπικότητες του μπάσκετ έχουν φιλοξενηθεί από την ακαδημία και έχουν αφήσει το στίγμα τους, όπως ο παλαίμαχος αστέρας του ΠΑΟΚ και νυν διοικητικός του ηγέτης, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο καταξιωμένος Έλληνας προπονητής, που τώρα βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή, Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Βλάντο Γιάνκοβιτς.
Αξίζει να σημειωθεί πως με τη βοήθεια των παικτών και των γονέων τους, η ακαδημία προβαίνει σε φιλανθρωπικές δράσεις.
Οι παροχές προς τα παιδιά είναι εξαιρετικές, καθώς τους δίνεται υλικοτεχνική υποδομή και εξατομικευμένο πρόγραμμα προπονήσεων για κάθε ηλικιακή κατηγορία. Οι επίδοξοι αθλητές αισθάνονται πως είναι μέλη, όχι απλά μιας ομάδας, αλλά μιας οικογένειας που προσπαθεί για το καλύτερο όλων των παιδιών.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι οι παίκτες της να είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ώστε να φανούν χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο.
Ας δώσουμε τώρα, όμως, το βήμα στα παιδιά για να εκφράσουν το πώς ζουν την παρουσία τους στους SHOOTERS, απαντώντας στις ερωτήσεις που τους θέσαμε:

Πώς νιώθεις που εισαι μέλος της Ακαδημίας;
Ειναι μεγάλη μου χαρά που έχω την τιμή να είμαι σε μια ακαδημία μπασκετ.Το να εισαι σε μια ακαδημία ειναι μεγάλη χαρα και εχεις πολλα να κερδίσεις.Οι εμπειρίες που θα εχεις θα σου μείνουν αξέχαστες σε όλη σου τη ζωή.Γιατί το μπασκετ ειναι η ίδια η ζωή.

Τι είναι το μπασκετ για σένα;
Το μπασκετ στην αρχή το ξέραμε μονο από την τηλεόραση.Αυτό μέχρι να δημιουργηθεί η Ακαδημια μας Shooters. Τα συναισθήματα που νιώθω γιαυτο το αθλημα είναι πολλά και ειναι συναρπαστικό που ανήκω στην ακαδημία.

Ποιες εμπειρίες θα σου μείνουν αξέχαστες;
Ειχα αρκετές εμπειρίες με την ομαδα.Καταρχην ο πρώτος μου αγώνας...ήμουν αγχωμένος....μην κάνω κάποιο λάθος.Βέβαια κατάλαβα και μετά από συζήτηση με τον προπονητή μου,ό,τι από τς λάθη θα μάθω και δεν χρειάζεται να αγχώνομαι.Αλλες στιγμές είναι κάποιες εκδρομές με σκοπό παιχνίδια με μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ οπως ΠΑΟ,ΟΣΦΠ και άλλους.

Πιστεύεις ότι εξελισσεσαι με τον χρόνο;
Σε ατομικό επίπεδο από τότε που άρχισα στην ακαδημία πιστεύω πως έχω βελτιωθεί σε πολλους τομείς και αυτο το οφείλω στον προπονητή μας,Μίμη ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ αλλά και στους συμπαίκτες μου,οι οποίοι με βοηθούν.Σαν ομαδα τώρα,γινόμαστε όλο και καλύτεροι μέρα με τη μέρα,προπονηςη την προπονηςη,αγώνα τον αγώνα και αυτη η βελτίωση εχει ως αποτελεσμα και την εξέλιξη των παικτών της ομάδας σε ατομικό επίπεδο,κατι που μπορεί να μας βοηθήσει στο αθλητικο μας μέλλον.

Πώς σου φαίνεται η λειτουργία της Ακαδημίας σας;
Στην Ακαδημια νιώθω πολύ καλα και δεν δυσκολεύτηκα να ενταχθώ.Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ ωραία,όχι μονο σε μενα αλλά και σε όλα τα παιδιά της Ακαδημίας.Ειμαστε πλέον μια οικογένεια. Οταν ξεκίνησα δεν ήξερα τα βασικά και πλέον νιώθω πως έχω βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.Ξεκινησα το μπασκετ σαν δοκιμή και γιατι είχα έναν φίλο μου στην ακαδημία.Πηγα ειδα την προπονηςη και από την επομένη ξεκίνησα κανονικα.

Ως μέλος της Ακαδημίας SHOOTERS πες μας τη γενικότερη εμπειρία σου...
Από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπασκετ στην ακαδημία SHOOTERS νιώθω ιδιαίτερα περήφανος.Είναι ένας πολυ οργανωμένος σύλλογος που μας δίνει πολλά εφόδια και γνώσεις.Το πιο σημαντικό ειναι οτι αισθανόμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια,δεμένοι μεταξύ μας.Οσον αγορά εμένα θεωρώ πως έχω σημαντική εξέλιξη από οταν ξεκίνησα.Σημαντικές στιγμές που μπορώ να θυμηθώ ειναι οι αγωνες στο Nick GALIS hall και στο ΣΕΦ.Ακομη θα θυμαμαι και μετα από πολλά χρονια το πάθος,τη δυναμική,το σθένος και τη διαθεςη του coach μας.Αποτελεί πρότυπο για μας γιατι μας δείχνει πολλη αγάπη και ενίσχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου